PRIVATNA INVESTICIJA

U Osijeku se gradi zrakoplovni centar vrijedan 22 milijuna kuna

11.11.2015 u 10:44

Bionic
Reading

Potpisivanjem ugovora, od utorka u Osijeku započinje veliki projekt izgradnje Zrakoplovnog servisnog centra Osijek u kome će se servisirati civilni, ali i vojni zrakoplovi. Riječ je o privatnoj investiciji zagrebačke tvrtke ZPZ vrijedne 22 milijuna kuna

Direktor ZPZ-a Boris Smrečki kazao je kako se u prvoj fazi planira izgradnja hangara u kojem će se servisirati zrakoplovi veličine poput Boeinga 737, a u drugoj fazi gradnja hangara za servisiranje velikih zrakoplova.

Smrečki je izvijestio kako se ta tvrtka više od 30 godina bavi poslovima vezanim uz avioindustriju, u civilnom i vojnom zrakoplovstvu, a u Osijek dolaze jer smatraju da na tome području izgradnjom zrakoplovnog servisnog centra mogu ponuditi ekonomski opravdanu i kvalitetnu uslugu.

Direktor osječke Zračne luke Domagoj Marinić istaknuo je kako potpisivanje tog ugovora donosi novu dodanu vrijednost, u nastojanju da se tvrtka pozicionira na tržištu regije s novom uslugom, koja nije tako česta u zračnim lukama. Kazao je kako će se hangari graditi na prostoru kod starog kontrolnog tornja, jer je do izmjene prostornih planova, za što je inicijativa već pokrenuta, to jedino slobodno područje za izgradnju.

Izvijestio je kako je Zračna luka Osijek na kraju listopada ove godine, imala šest posto veći promet putnika, u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje.

Kako je istaknuto, gradnja hangara počet će odmah po izdavanju građevinske dozvole, što se očekuje brzo, a osječki gradonačelnik Ivan Vrkić i dožupan Dragan Vulin zahvalili su svima koji su omogućii ovu investiciju, koja će otvoriti 50-tak radnih mjesta, u djelatnosti servisiranja i održavanja zrakoplova.