KAMEN TEMELJAC

U novi logistički centar u Kukuljanovu Hrvatska pošta ulaže 60 milijuna kuna

31.01.2020 u 12:16

Bionic
Reading

Temeljni kamen za izgradnju novog logističkog centra Hrvatske pošte u koji se ulaže 60 milijuna kuna, položen je u petak u Kukuljanovu na području grada Bakra

Novi poslovni objekt Hrvatske pošte financira se poslovnim kreditom, a nalazit će se na parceli od 10 tisuća četvornih metara. Objekt će biti ukupne površine 5000 četvornih metara, a u njemu će raditi oko 350 ljudi. Izvođač radova je Kamgrad, a rok za završetak radova je 18 mjeseci.

U Kukuljanovu će se obavljati aktivnosti distribucije, paketska dostava, dio poslova poštara, kompletna administracija i drugi poslovi.

Svečanosti je nazočio ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković koji je rekao da Hrvatska pošta nastavlja s razvojem i gradnjom novih objekata te je jedna od najuspješnih tvrtki u državom resoru, sa 600 milijuna kuna prometa.

Podsjetio je na nedavno otvaranje sortirnog centra u Velikoj Gorici u koji je uloženo 350 milijuna kuna.

Na pitanje o odabiru izvođača radova za cestu D 403, koja će povezati zapadni dio riječke luke, tj. Zagrebačku obalu i gradsku obilaznicu, Butković je najavio da će odluka o tome biti donesena za desetak dana. Nada se da neće biti žalbi i da će za najviše mjesec dana biti potpisan ugovor o gradnji.

Najavio je i odluku Lučke uprave Rijeka u vezi s novim koncesionarom kontejnerskog terminala na Zagrebačkoj obali.

Predsjednik Uprave Hrvatske pošte Ivan Čulo rekao je da će ulaganje u Kukuljanovu uvelike pomoći da se poslovi obavljaju kvalitetnije.

Iz Rijeke ćemo se s pet lokacija preseliti u Kukuljanovo što znači da ćemo biti logistički puno produktivniji, kazao je i naveo da će poslovne prostore u Rijeci staviti ili u gospodarsku namjenu ili će ih prodati, a da se postojeći poštanski uredi u Rijeci neće zatvarati.

"U prošle tri godine smo proširili logistički prostor u Osijeku, sagradili novi logistički centar u Zadru, proširili kapacitete u Bjelovaru i završili ulaganje u Velikoj Gorici, a ovo je završna točka ulaganja infrastrukturu Hrvatske pošte koja će nam pomoći da logistički i dalje rastemo i razvijamo se", rekao je Čulo.

Odgovarajući na pitanja, Čulo je rekao da je konkurencija dobrodošla te da, kada je riječ o paketnom poslovanju, HP raste brže nego tržište i da su gospodarstvo i građani prepoznali razvoj i nove projekte.

Na pitanje o problemima u dostavi pošte, ostavljanju obavijesti u sandučićima bez da se pošiljka pokuša dostaviti, odgovorio je da ne može reći da problema nema, ali da je kvaliteta na zavidnoj razini te da su značajno iznad standarda, koji mogu biti još bolji i kvalitetniji.

Naglasio je da HP dnevno u prosjeku uruči više od milijun i pol pošiljaka.

Gradonačelnik Bakra Tomislav Klarić rekao je da se u Industrijskoj zoni u Kukuljanovu gradi još 14 poslovnih hala te da se broj zaposlenih u cijeloj zoni približava cilju - više od tisuću.