slijede konkurenciju

U listopadu stižu Amazonovi televizori, doznajte koliko će stajati

10.09.2021 u 10:49

Bionic
Reading

Amazon je u četvrtak najavio svoje prve brendove televizora. Bit će dvije verzije - vrhunska serija Amazon Fire TV omni i pristupačnija, Amazon Fire TV 4, a svaka će biti dostupna u različitim veličinama

U prodaju idu u listopadu po cijenama od 369,99 do 1.099,99 dolara.

Do sada je Amazon prodavao streaming stickove koji se priključuju na televizore, a surađivao je s drugim proizvođačima, poput Toshibe i Insignije u SAD-u, na izradi televizora s vlastitim sučeljem Amazon Fire, koje nudi glasovnu kontrolu i jednostavan pristup videozapisu Amazon Prime te druge streaming usluge.

Konkurenti poput Rokua i Googlea slijedili su sličan put s dodacima i proizvođačima trećih strana. No Amazon je prvi od onih koji su pokrenuli liniju vlastitih televizora.

Tvrtka je CNBC-u na brifingu rekla da želi izgraditi vlastiti set za bolju integraciju softvera Fire TV s glasovnim kontrolama Alexa. Tim potezom Amazon također stječe moć određivanja vlastitih cijena, što znači da bi mogao 'nadigrati' konkurente na način na koji to čini sa svojim tabletima Fire, a koji se prodaju po znatno nižim cijenama od Appleovih iPada.

Osim toga, može kontrolirati iskustvo kako bi korisnicima pružio svoje postavke 'bez frustracija'. Otvorite okvir, uključite televizor i sve dok ste na svoj Wi-Fi već povezali bilo koji Amazonov uređaj, on će se automatski povezati s vašom kućnom mrežom.

  • +5
Amazon Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Eric Slomanson

Amazon je najavio da će kasnije ove godine ponuditi ažuriranje koje korisnicima omogućuje kontrolu pametnih uređaja u njihovu domu, poput svjetla, kamera i termostata, pomoću programske nadzorne ploče što se pojavljuje na televizoru.

Televizori će se prodavati na Amazonovoj web stranici i putem Best Buya. Svi podržavaju 4K video.