FILMOVI I SERIJE

Unatoč velikim očekivanjima, rujan nam nije donio previše poslastica na male ekrane, no neke je ipak vrijedilo čekati

01.09.2021 u 06:45

Bionic
Reading

Ljetu je došao kraj, a iako smo se nadali da će s prvim danima mjeseca rujna streaming servisi ponuditi brojne nove naslove, to se ipak nije dogodilo. Pandemija koronavirusa učinila je svoje, no to ipak ne znači da nećemo imati baš ništa za gledanje na malim ekranima. Pronašli smo nešto zanimljivo

Money Heist: Netflix, 5. sezona (3. rujna)

Ono što smo mjesecima s nestrpljenjem iščekivali sada se napokon ostvaruje - zadnja sezona obožavane Netflixove serije 'Casa de papel', poznate i pod nazivom 'Money Heist', stiže na Netflix. No kako bi do samog finala držali gledatelje u neizvjesnosti, Netflix je odlučio petu sezonu razdvojiti na dvije polusezone. Prvih pet epizoda bit će dostupno od 3. rujna dok ćemo na posljednjih pet morati ipak pričekati do 3. prosinca.

U kratkim crtama, banda je zatvorena u španjolskoj banci više od 100 sati, a Profesor prvi put nema nikakav plan za bijeg. I baš kada pomislite da više ništa ne može poći po zlu, dogodit će se obrat, a ono što je počelo kao najveća pljačka stoljeća postat će rat.

Money Heist, 5. sezona Izvor: Društvene mreže / Autor: Netflix

Cinderella: Amazon Prime (3. rujna)

Nakon ‘Ljepotice i zvijeri’ stiže još jedna bajka ekranizirana i pretvorena u mjuzikl. Riječ je o filmu ‘Cinderella’, odnosno ‘Pepeljuga’, koji ima elemente i komedije, ali i fantastike, a koji je napisala i režirala Kay Cannon. Glavna uloga, ona Pepeljuge, dodijeljena je Camili Cabello.

Cinderella Izvor: Društvene mreže / Autor: Amazon Prime Video

On the Verge: Netflix, 1. sezona (7. rujna)

Za sve ljubitelje lika i djela Julie Delpy na Netflix stiže njezin televizijski prvijenac, dramska serija koja je okupila probranu ekipu. Radnja prati četiri prijateljice u kasnim 40-ima, koje glume Julie Delpy, Sarah Jones, Alexia Landeau i Elisabeth Shue, i njihov život ‘na rubu’.

Ako ste možda očekivali da će one žaliti za svojom mladošću, prevarili ste se, jer je ovoga puta fokus na njihovom osobnom probitku, kao i nadi da će napokon živjeti životom kakav su sanjale.

On the Verge Izvor: Društvene mreže / Autor: Netflix

Kate: Netflix (10. rujna)

Američki akcijski triler, djelo režisera Cedrica Nicolasa Troyana, okupio je zanimljivu glumačku ekipu - Mary Elizabeth Winstead, Woodyja Harrelsona, Michiela Huismana i Tadanobua Asana.

Ako ste zainteresirani za priču koja prati kriminalku koja je otrovana i ima manje od 24 sata da se osveti neprijateljima, ali i poveže s kćerkom jedne od njezinih žrtava, onda je ovo pravi film za vas.

Kate Izvor: Društvene mreže / Autor: Netflix

Čudotvorci: Oregonska staza: HBO GO, 3. sezona (12. rujna)

Radnje smještene u 1840-e, treća sezona ‘Čudotvoraca’ prati idealističnog propovjednika iz malog grada (Daniel Radcliffe) koji se udružuje s traženim odmetnikom (Steve Buscemi) i oslobođenom prerijskom ženom (Geraldine Viswanathan) kako bi vodili karavanu na zapad Oregonskom stazom, u komičnoj pustolovini američkim krajolikom koji je, kao i danas, prepun opasnosti i obećanja.

Premijera je najavljena za 12. rujna, a nove epizode bit će srijedom u ponudi HBO GO-a, dostupnog u ponudi MAXtv-a.

Čudotvorci: Oregonska staza Izvor: Društvene mreže / Autor: HBO GO

Prizori iz bračnog života: HBO GO, 1. sezona (13. rujna)

Nova poslastica iz HBO-a, petodijelna serija ’Prizori iz bračnog života’ (Scenes From A Marriage) okupila je provjerenu ekipu - Oscara Isaaca i neponovljivu Jessicu Chastain. Riječ je o adaptaciji švedskog klasika Ingmara Bergmana iz 1973., koji ponovno preispituje legendarni prikaz ljubavi, mržnje, želje, monogamije, braka i rastave kroz prizmu suvremenog američkog para.

Premijeru prve sezone serije potražite 13. rujna na HBO GO-u, dostupnom u ponudi MAXtv-a.

Prizori iz bračnog života Izvor: Društvene mreže / Autor: HBO GO

Schumacher: Netflix (15. rujna)

Na radost brojnih obožavatelja legendarnog vozača Formule 1 Michaela Schumachera, koji već godinama leži u komi nakon skijaške nesreće u bolnici u Švicarskoj, stiže dokumentarac o njegovom liku i djelu.

Netflixov uradak sadrži niz još neobjavljenih arhivskih snimki i priča o jednom od najvećih sportaša svih vremena, sedmerostrukom svjetskom pobjedniku. Inače, ovo je jedini dokumentarni film koji ima dozvolu Schumacherove obitelji, čiji su su članovi ovim putem ispričali svoju priču.

Schumacher Izvor: Društvene mreže / Autor: Netflix

Ulovi i ubij: HBO GO (16. rujna)

Šestodijelna polusatna dokumentarna serija oživljava intimne intervjue Ronana Farrowa sa zviždačima, novinarima, privatnim istražiteljima i drugim izvorima, vođene za Pulitzerom nagrađeni novinarski podcast i bestseler ‘Ulovi i ubij: laži, špijuni i zavjera da se zaštite predatori’.

Sve epizode dostupne su na HBO GO-u, dostupnom u ponudi MAXtv-a.

Ulovi i ubij Izvor: Društvene mreže / Autor: HBO GO

Sex Education: Netflix, 3. sezona (17. rujna)

Nova sezona nova je godina, ali i nova prilika za Otisa i njegove ‘izlete’. Eric i Adam javno su priznali svoju vezu, a Jean, Otisova majka, trudna je.

Ova dramska serija s elementima komedije svoje je obožavatelje stekla već u prvoj sezoni, a brojka je samo rasla u drugoj sezoni, da bi na početku treće već svi s nestrpljenjem iščekivali nove dogodovštine.

Sex Education, 3. sezona Izvor: Društvene mreže / Autor: Netflix

Dobra borba: HBO GO, 5. sezona (17. rujna)

U petoj sezoni Diane je prisiljena zapitati se je li primjereno da vodi afroameričku odvjetničku tvrtku s Liz. U međuvremenu, Marisa i njena tvrtka spetljaju se s Halom Wacknerom koji odluči otvori svoju sudnicu u fotokopiraonici.

Sve sezone gledajte na HBO GO-u, dostupnom u ponudi MAXtv-a.

The Good Fight, sezona 5 Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Intrusion: Netflix (22. rujna)

Još jedan film stiže na Netflix, a glavne uloge dodijeljene su Loganu Marshallu Greenu, Freidi Pinto i Robertu Johnu.

Kada se bračni par preseli u gradić, provala u njihov dom ostavit će veliku traumu na ženi, ali i sumnju da oni koji su oko nje nisu ono za što se predstavljaju.

Intrusion Izvor: Društvene mreže / Autor: Netflix

Goliath: Amazon Prime, 4. sezona (24. rujna)

S Amazon Primea napokon su najavili četvrtu sezonu hit serije s Billyjem Bobom Thorntonom u glavnoj ulozi. Zadnjih osam epizoda, koje su naručene još u studenom 2019. godine, prati Thorntonov povratak odvjetničkim počecima nakon što Patty (Nina Arianda) prihvati posao u prestižnoj odvjetničkoj firmi u San Franciscu.

Goliath, 4. sezona Izvor: Društvene mreže / Autor: Amazon Prime Video

The Chestnut Man: Netflix, 1. sezona (29. rujna)

Od kreatora krimi serije ‘Ubojstvo’ (The Killing) stiže nova poslastica, psihološki triler koji svoje korijene vuče u nordijskom noir žanru. Serija je napravljena po knjizi Søren Sveistrupa, a radnja je smještena u mirno predgrađe Kopenhagena, u kojem policija otkriva stravičan zločin.

Mlada žena brutalno je ubijena na dječjem igralištu i ostavljena bez jedne ruke, a pored nje nalazi se lutkica izrađena od kestena.

The Chestnut Man Izvor: Društvene mreže / Autor: Netflix