Start-up tvrtka IDDI

U Hrvatskoj dostupan najam Rolle - prvog električnog romobila-turističkog vodiča

29.04.2021 u 12:49

Bionic
Reading

Start-up tvrtka IDDI u četvrtak je na konferenciji za medije predstavila Rolla paket, dizajniran i proizveden u Hrvatskoj

Paket sadrži romobil, punionicu i pripadajuću mobilnu aplikaciju, zajedno čineći, ističu iz IDDI-ja, najsigurnijeg turističkog vodiča zahvaljujući pojačanim sigurnosnim karakteristikama te potpuno automatiziranom principu najma.

Od svibnja 2021., Rolla će se moći unajmiti na tri destinacije u Hrvatskoj. Dvije su u blizini Plitvičkih jezera, Camping Plitvice i Plitvice holiday resort, a treća je u Istri na Premanturi, u sklopu hotela Premantura na samom početku zaštićenog područja rta Kamenjak.

„Rolla električni romobil razvili smo baš imajući u vidu najam odnosno naš doprinos poticanju globalne mikromobilnosti i ekološke osviještenosti. Korisnici će kroz Rolla aplikaciju u kombinaciji s romobilom moći birati personalizirane rute i prema odabranim parametrima dobivati informacije o lokalnim znamenitostima i događanjima. Puno je neprospavanih noći iza nas, puno uloženog truda i rada i nadamo se da će i korisnici prepoznati sve odlike Rolle kao što mi vjerujemo da smo napravili odličan, siguran i zabavan proizvod za naše korisnike“, izjavio je Ivan Šimatović, jedan od idejnih začetnika Rolle i direktor tvrtke IDDI.

„Naša tvrtka IDDI osnovana je službeno početkom prošle godine, iako su dečki priču o prvim idejama i samom konceptu započeli još pola godine ranije. Ta ideja i koncept razvijen je danas pod našim brendom Rolla koji predstavlja paket – električni romobil, mobilnu aplikaciju, i punionicu koja upotpunjuje koncept automatiziranog najma. Cijela ideja pretočena je u konkretni paket proizvoda samo i isključivo zahvaljujući cijelom timu bez čijeg znanja, volje i požrtvovnosti ovo danas zaista ne bi bilo moguće“, rekla je Nikolina Tarnovski, PR i marketing menadžerica tvrtke IDDI.

Kako bi tim mogao što prije i kvalitetnije krenuti sa unapređenjem i razvojem još boljih proizvoda, pokrenuta je crowdfunding kampanja u sklopu hrvatske platforme Croinvest.eu. Cilj je prikupiti 250.000 kuna za daljnji razvoj i unaprjeđivanje sigurnosnih značajki.

Iddi d.o.o. je mlada tvrtka iz Zagreba, osnovana 2020., za izradu inovativnih elektroničkih rješenja koju čini tim od osam stručnjaka iz područja elektronike, elektrotehnike, strojarstva i drugih srodnih područja.

Maksimalna brzina njihovog romobila je 25 km/h, usto ima hidrauličke kočnice i motor snage od 500W koji se penje do 30% uzbrdo, dok se brzina napaja iz baterije koja omogućava doseg do 50 km što je oko dva sata vožnje.