BIVŠI ŠEF PODRAVKE

U Agrokor stiže jako pojačanje: SDP-ov adut Mršić postaje Ramljakov savjetnik

02.06.2017 u 21:29

Bionic
Reading

Donedavni šef prehrambenog diva Podravke, SDP-ovac Zvonimir Mršić novo je pojačanje u Agrokoru. Iako se prije koji mjesec špekuliralo kako bi upravo on mogao preuzeti uzde ovog koncerna, na to je mjesto došao Ante Ramljak kojem će se Mršić od ponedjeljka pridružiti u savjetničkom timu

Mršić bi trebao biti imenovan savjetnikom za prehrambeni sektor koji je tenutno u fokusu, kako same izvanredne uprave Agrokora tako i dobavljača, neslužbeno doznaje tportal. On bi se uz još nekoliko novih savjetnik trebao pridružiti već postojećem Ramljakovom timu u kojem su, počevši od savjetnika za restrukturiranje iz tvrtke AlixPartners i osobe iz same kompanije: Vladimir Bošnjak, Luka Cvitan i Dubravka Jusić.

Kako što će angažirati Mršića, Ramljak je ranije upregnuo i Vladu Čondića Galiničića kao savjetnika za poljoprivredu te Irenu Weber za non core imovinu Agrokora.

Podsjetimo, Mršića je u veljači s čelne pozicije u Podravci izgurao Marin Pucar, dok je Goran Marić, ministar u Vladi Andreja Plenkovića, istoj onoj koja je imenovala Antu Ramljaka, poručio da je Mršića dovela politika u Podravku te da na čelu Podravke treba biti kvalitetna i kompetentna osoba.

Sam Mršić drži se podalje od politike, iako je jedan od istaknutijih članova SDP-a, no politika se lijepi za njega. U posljednje se vrijeme spominjao kako mogući kandidat za premijera SDP-a. Mnogi su s Iblerovog trga zazivali njegovo ime i kada se prošle godine odlučivalo o šefu stranke, a vabili su ga da se kandidira i na ovim lokalnim izborima.