trgovački sud u zagrebu

Tvrtka Velimira Bujanca dužna oko 150.000 kuna, a nema unovčive imovine

24.10.2022 u 11:24

Bionic
Reading

Stečajna upraviteljica Bujice Medije j.d.o.o, tvrtke urednika i voditelja emisije Bujica Velimira Bujanca, podnijela je izvješće u kojem se navodi da tražbine vjerovnika iznose oko 150.000 kuna, ali i da Bujica Media ne raspolaže stečajnom imovinom koja bi bila unovčiva

Trgovački sud u Zagrebu u srpnju je utvrdio tražbine vjerovnike Bujice Medije što stečajna upraviteljica Ivana Brebrić na ispitnom ročištu nije osporila.

Prema sudskom rješenju, Bujančeva tvrtka duguje Ministarstvu financija, odnosno Poreznoj upravi gotovo 102.000 kuna, tvrtki Emporion usluge nešto više od 48.000 kuna, a i Financijska agencija (Fina) potražuje 1000 kuna.

Stečaj nad Bujančevom tvrtkom bio je pokrenut u ožujku, a na temelju prijedloga Fine u kojem se ističe da je Bujica Media j.d.o.o krajem rujna prošle godine imala evidentirane neizvršene osnove za plaćanje u neprekinutom razdoblju od 120 dana i u ukupnom iznosu većem od 180.000 kuna.

Sudskim zaključkom iz sredine listopada prošle godine bilo je naređeno Velimiru Bujancu kao ovlaštenom zastupniku Bujica Medije da u predviđenom zakonskom roku dostavi izvješće o financijsko-gospodarskom stanju i imovini te tvrke – popisu nekretnina i pokretnina, tražbina te o iznosu novca na računima.

Ako Bujanec to ne učini, sud će odrediti saslušanje, a u slučaju neodazivanja, može odrediti dovođenje i novčanu kaznu do 10.000 kuna, isticalo se u sudskom dokumentu. Nakon toga, stečajna upraviteljica Brebrić je utvrdila da Bujica ne raspolaže unovčivom materijalnom imovinom ''već isključivo financijskom u vidu pozajmice za koju je mogućnost naplate od dužnikovog dužnika upitna''.

Prema podacima iz sudskog registra, Bujica Media j.d.o.o za produkciju i usluge osnovana je u rujnu 2017. sa samo deset kuna temeljnog kapitala, a sjedište tvrtke je u Ulici Blage Zadre u Sesvetama. Kao osnivač, jedini član tvrtke i direktor u sudskom registru naveden je Velimir Bujanec.