sjedište u velikoj mlaki

Tvrtka Doris Pinčić unatoč koronakrizi solidno poslovala

03.08.2021 u 09:17

Bionic
Reading

Tvrtka DPR čija je vlasnica i direktorica TV voditeljica Doris Pinčić prošlu godinu završila je s 1,2 milijuna kuna prihoda te oko 110 tisuća kuna dobiti. U odnosu na pred pandemijsku 2019. Pinčić je zadržala gotovo iste prihode dok joj je zarada lani bila manja za oko 250 tisuća kuna

Pinčić je firmu osnovala 2015. godine i prijavljena je u Velikoj Mlaki. Primarna djelatnost je proizvodnja filmova, videofilmova i televizijskog programa.

Prema podacima Poslovne Hrvatske tvrtka DPR zapošljava dvoje djelatnika, a prosječna plaća je 4 500 kuna.

Doris je u srpnju zajedno s Duškom Ćurlićem i Jelenom Glišić vodila Splitski festival.

'Smiješno mi je kad me pitaju otkud mi energija. Radije bih bila umorna i padala s nogu nego da potratim dan na ljenčarenje. Znala sam izgorjeti od posla, padala i u nesvijest, ali radije bih da sam izgorjela, nego bila trutina kad pogledam u prošlost. Da skratim, hoću živjeti život', rekla je Doris u siječnju za Jutarnji list.

  • +18
Doris Pinčić Izvor: Pixsell / Autor: Milan Sabic/PIXSELL

Osim honorarnog posla na HRT-u gdje je angažirana u emisiji "Dobro, jutro Hrvatska" i plaćena po emisiji (a vodi i druge projekte poput Dore i Splitskog festivala) voditeljica snima radijske i TV reklame za trgovačke lance, često posuđuje glas u animiranim filmovima, ima kulinarski blog "Kuhinja babe Eve", redovito na Instagramu gdje je prati 252 tisuće ljudi reklamira razne proizvode, a također je i idejna autorica videomaterijala za kampanju Hrvatske Turističke zajednice "Doživi domaće: Istraži ruralnu Hrvatsku". Za tu su kampanju iz HTZ izdvojili 275 tisuća kuna.