PRVIH SEDAM MJESECI

Turizam rekordno: Pet milijuna noćenja više nego lani

02.08.2016 u 12:22

Bionic
Reading

Prema podacima sustava eVisitor, u prvih se dam mjeseci ostvareno 5 milijuna nćenja više nego lani

'Tijekom ovih sedam mjeseci hrvatski turizam ostvario je odličan rezultat, sa čak 5 milijuna noćenja više nego u istom razdoblju prošle godine. Ti rezultati produkt su dobre pripreme sezone i sinergije rada javnog i privatnog sektora i čestitam na ovom rezultatu svim turističkim radnicima. Vjerujem da će se pozitivni rezultati nastaviti i u idućim mjesecima ove dosad najbolje turističke godine u Hrvatskoj', kazao je za Novi list tehnički ministar Anton Kliman

Ovoga je vikenda, od petka do nedjelje, u Hrvatsku došlo 470.497 novih turista i ostvareno je 2 milijuna i 733.174 noćenja. Konačni su to podaci eVisitora za protekli, tradicionalno udarni turistički vikend, odnosno posljednji vikend u srpnju. Prošlog je vikenda, od 22. do 24. srpnja, bilo 460.973 novih dolazaka turista koji su ostvarili 2 milijuna i 757.188 noćenja.

'U srpnju je ostvareno 26 milijuna i 620 tisuća noćenja prema podacima sustava eVisitor, a od početka godine ostvareno je više od 45 milijuna noćenja! Riječ je doista o rekordnoj turističkoj sezoni, a da bismo povećali konkurentnost turističkog gospodarstva, danas ćemo potpisati ugovore sa 70 korisnika s područja Zadarske županije u vrijednosti 3,5 milijuna kuna', najavio je jučer Kliman.