PORAŽAVAJUĆA ČINJENICA

Turistima serviramo uvoznu hranu jer je jeftinija

Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Procjenjuje se da turisti na hranu potroše milijardu i 200 milijuna eura. Međutim, brojke govore da na našim stolovima na Jadranu ipak više nudimo strane proizvode i time pomažemo španjolskom, makedonskom ili talijanskom seljaku umjesto da spašavamo hrvatsku poljoprivredu, istražio je Dnevnik.hr

Procjene su nekih ekonomista da je u Hrvatskoj uvozni sadržaj turizma između 25 i 30 posto. To znači da za svakih 100 kuna zarađenih u turizmu oko 25 do 30 ide na uvoz, odnosno toliko od našeg turizma zarade španjolski ili talijanski seljak, navodi Dnevnik.hr

Uvoznim namirnicama više pribjegavaju hoteli. No neki od njih, koji si to mogu priuštiti, promijenili su politiku, tvrde - kupuju samo domaće.

'Sve što je sezonski kupuje se od lokalnih proizvođača, od obiteljskih gospodarstava, no i sami znamo da ne možemo sve namirnice na taj način kupiti, tako da ono što nemamo trenutno moramo kupovati uvozno', rekla je Danni Matijaca iz hotela Le Meridien Lav.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi