ŠANSA ZA RADNIKE I PROIZVODNJU

Turci otpali, Čermak i dalje želi Dinu

18.02.2013 u 20:28

Bionic
Reading

Nakon povlačenja turske kompanije Čaliskan iz krčke Dina Petrokemije kriza te petrokemijske tvrtke ušla je u terminalnu fazu. Iako sindikati najavljuju kako za preuzimanje Dine postoji interes ozbiljne strane tvrtke, službeno je jedini interesent Crodux umirovljenog generala Ivana Čermaka

U izjavi za Večernji list Čermak je potvrdio da je zainteresiran za Dioki, matičnu Dininu kompaniju, ali da do okončanja pregovora ne može reći više.'Mi smo bili zainteresirani i prije dolaska Čaliskana, zainteresirani smo i danas. Razgovaramo s vjerovnicima. Više od toga vam u ovom trenutku ne mogu otkriti', rekao je Čermak.

'Točno je da smo zainteresirani za Dinu i Dioki. U pregovorima smo s vjerovnicima - bankama i upravom, pokušavamo naći model ulaska, dugovi su vrlo veliki. Sve želje vjerovnika znati ćemo kroz 15-tak dana', rekao je Čermak za HTV.


Neslužbeno se može doznati da Čermak i dalje ima želju otkupiti veći dio Diokijeve proizvodnje. To znači cjelokupne pogone Dine na Krku, kao i polistirensko postrojenje na Žitnjaku te pripadajuće nekretnine. Svoju ponudu za preuzimanje poslovanja posrnule petrokemijske tvrtke Čermak je objavio potkraj prošle godine, no iz posla se uskoro povukao zbog procjene da je 'investiciju nemoguće realizirati u uvjetima postojećih vlasničkih odnosa, odnosa s vjerovnicima, nedostupnosti relevantnih podataka o pravnom, financijskom i poslovnom stanju'.