VRUĆI POSLOVI

Tuku li se tvrtke još uvijek za IT-evce?

13.12.2012 u 11:20

Bionic
Reading

Već nekoliko godina zaredom programeri se ubrajaju među pet najtraženijih zanimanja u Hrvatskoj. Iako tehnologija cvjeta, stručnjaci za tržište rada kažu da to ne znači da će u novoj godini profitirati svi IT-evci

Stručnjaci su vrlo precizno definirali deset vještina koje će poslodavci u 2013. najviše tražitiod (budućih) zaposlenika, a koje su direktno povezane s deset najtraženijih poslova u 2013

Nije tajna da se tvrtke natječu koja će ponuditi inovativnije proizvode i tako osvojiti veći tržišni udio. Sve to, naravno, s ciljem da bi povećale dobit. Ambiciozne rezultate tvrtke mogu ostvariti samo ako zapošljavaju inovativne ljude koji proizvod znaju 'dovesti' i prezentirati na tržištu, odnosno zaposlenike koji posjeduju 'paket' točno određenih vještina.

A koliko su tvrtke spremne platiti one koji im osmišljavaju inovativne proizvode i usluge, donosi servis MojaPlaća. Dva najpopularnija zanimanja u kategoriji IT i telekomunikacije, programer i sistem administrator, plaćeni su u prosjeku 6.963 kuna, odnosno 6.454 kune

Iako nisu dosegli udio prodaje ili turizma i ugostiteljstva, u kategoriji IT i telekomunikacije ove je godine (zaključno s 30.11.2012.) na portalu MojPosao objavljeno više od 1.000 oglasa.

Ohrabruje podatak da za IT zanimanja poslodavci u gotovo četiri od pet slučajeva traže zaposlenike na neodređeno, što je znatno više od prosjeka, koji za sva zanimanja iznosi 55 posto. Zanimljivo je da se u 10 posto oglasa nudio studentski posao, što znači da mladi IT-evci imaju priliku steći svoje prvo radno iskustvo tijekom školovanja. Naravno, treba uzeti u obzir da su poslodavci mogli označiti više vrsta zaposlenja za jednu radnu poziciju.

Veći dio oglasa za IT-evce, njih 63 posto, odnosio se na potragu za kandidatima visoke stručne spreme. Radno iskustvo bilo je bitno polovici poslodavaca, a u prosjeku su od kandidata tražili 2,7 godina radnog iskustva.

Kao i svaki tjedan, za vas izdvajamo tri aktualna oglasa, ovoga puta iz kategorije IT i telekomunikacije

Tvrtka Claremont traži iskusnog Oracle Developera (m/ž) za rad u Varaždinu. Od kandidata se traži diploma prvostupnika iz područja informatike ili srodnih područja te sklonost timskom radu. Poželjno je napredno poznavanje engleskog jezika. Više pročitajte ovdje

Hypo Alpe-Adria Banka u potrazi je za IT inženjerom s nekoliko godina relevantnog radnog iskustva za rad u Austriji. Osim stručnih znanja, od kandidata se očekuju izražene komunikacijske vještine, sposobnost rješavanja problema te spremnost na putovanja. Više o uvjetima natječaja možete pogledati ovdje.

Tvrtka Buckell Software traži Software Developera za rad u Zagrebu. Kandidat mora posjedovati diplomu prvostupnika ili barem trogodišnje relevantno radno iskustvo. Tvrtka nudi rad u mladom kreativnom timu te mogućnost napredovanja. Za više informacija kliknite ovdje.