IZVANREDNE MJERE

Trump: SAD kupuje proizvode domaćih poljoprivrednika za opskrbu pučkih kuhinja

10.05.2020 u 10:26

Bionic
Reading

Američki predsjednik Donald Trump rekao je u subotu da će od idućeg tjedna država početi kupovati mlijeko, meso i druge proizvode od domaćih poljoprivrednika za 3 milijarde dolara jer nezaposlenost raste i mnogi su prisiljeni odlaziti u pučke kuhinje

"Početkom sljedećeg tjedna, Sjedinjene Države će po mom nalogu od naših poljoprivrednika, rančera i drugih uzgajivača kupovati mlijeko, meso i druge proizvode u vrijednosti tri milijarde dolara za pučke kuhinje", tvitao je Trump.

Nije jasno odnosi li se njegova objava na planirani paket pomoći od 19 milijardi dolara koji je najavilo ministarstvo poljoprivrede u travnju. Naveli su da će u sklopu programa kupiti poljoprivredne proizvode u vrijednosti tri milijarde eura.

U travnju je nevjerojatnih 20,5 milijuna ljudi ostalo bez posla, a stopa nezaposlenosti porasla je na 14,7 posto, pokazali su vladini podaci u petak.

Banke hrane ostaju bez zaliha, a glad raste.

Pandemija koronavirusa poremetila je lance opskrbe hranom, a poljoprivrednici su morali uništavati svoje proizvode i eutanazirati svinje.