DIREKTOR MARKO BAGARIĆ

'Troškovi reprezentacije odluka su Cestinga'

15.07.2010 u 19:52

Bionic
Reading

Direktor osječke tvrtke Cesting i rizničar stranke HDSSB Marko Bagarić danas je izjavio da su iznosi za reprezentaciju, poslovne poklone i promociju te tvrtke doneseni odlukama nadzornog odbora i pozitivno ocijenjeni na računovodstvenim revizijama. Cesting je privatizirana tvrtka, rekao je, a iznosi troškova reprezentacije stvar su poslovne odluke koja ima podršku svih udjeličara

Bagarića je Jutarnji list prekjučer optužio da kao 'svjetski rasipnik' tvrtkinim novcem troši nevjerojatne svote na plaćanje skupih ručkova, vina, poklona, stranačke vožnje, a djelatnost je Cestinga održavanje cesta što se financira novcem Hrvatskih cesta i županijskih ureda za ceste.

'Cesting nikada u dosadašnjih 13 godina nije poslovao s gubitkom. U 1998. ostvarili smo 33 milijuna kuna dobiti, a 2008. čak 118 milijuna, pa usporedite. Početna prosječna bruto plaća od 2.984 kuna danas je porasla na 7.468 kuna', iznio je.

Cesting d.o.o. u podijeljenom je vlasništvu Osječko-baranjske županije (38 posto), zaposlenika (50 posto), Hrvatskih cesta (10 posto) i Virovitičko-podravske županije (dva posto).

Bagarić kaže da je članak u Jutarnjem pun poluistina, a opremljen tako da nanese štetu tvrtki i njemu osobno.

'Istina je da sam razbio službeni automobil, ali trošak kupnje novog nije 315 tisuća kuna, što je s PDV-om, nego oko 285 tisuća kuna. Tim vozilom prevalim između 55 i 70 tisuća kuna godišnje', rekao je dodavši da će sutra s odvjetnikom razmotriti ima li elemenata za sudsku tužbu.

Nije demantirao sporne iznose – večera u Zagrebu za sedmero ljudi od 12.294 kune, poslovne torbe od 8.000 kuna, narudžba 1.438 kilograma sušenih šunki za 166.733 kune te plaćanje računa za benzin za putovanje stranačkih kolega HDSSB-a u Drinovce u BIH, kod odbjeglog Branimira Glavaša. 'O iznosima se može raspravljati, ali reprezentacija je poslovna odluka koju ima potporu nadzornog odbora.'