dan na burzi

Trgovanje na Zagrebačkoj burzi: Indeksi blago porasli uz nisku likvidnost

tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Zeljko Lukunic

Domaće tržište kapitala je u srijedu svjedočilo blagom rastu dioničkih indeksa, dok se likvidnost vratila na niske razine

Indeks CROBEX je prekinuo niz od dva uzastopna dana pada s rastom od 0,2 posto, dok je uži tržišni indeks CROBEX10 ojačao 0,3 posto. Od sektorskih indeksa dobitnike je predvodio indeks sektora industrije s rastom od 1,3 posto, dok je u crvenom zaključio jedino indeks turističkog sektora, koji je izgubio 1,1 posto na vrijednosti.

Ukupna likvidnost se gotovo prepolovila na svega 4,3 milijuna kuna, što je najniže od kraja prošle godine. Najlikvidnije izdanje su bile dionice Končar Elektroindustrije, koje su na prometu od 758 tisuća kuna ojačale 0,8 posto, a slijede ih dionice Hrvatskog Telekoma s prometom od 636 tisuća kuna i rastom cijene od 0,5 posto.

Od aktivnijih izdanja, dobre cjenovne izvedbe su imale i dionice Brodogradilišta Viktor Lenac, koje su porasle 4,4 posto, te dionice AD Plastika i Ericsson Nikola Tesle, čije su cijene ojačale redom 1,4 posto i 1,3 posto.

S druge strane, dionice Arena Hospitality Grupe su izgubile 2,3 posto na vrijednosti, dok su dionice Sunce Hotela i Privredne banke Zagreb oslabile 2,1 posto i 0,6 posto.

Dobitnik dana Brodogradilište Viktor Lenac +4,35% 12,00

Gubitnik dana Arena Hospitality Grupa -2,30% 340,00

CROBEX +0,24% 1.822,34

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!