TRŽIŠTE KAPITALA

Trgovanje na burzi usporilo, u fokusu HT i Valamar

Bionic
Reading

Domaće tržište kapitala je nakon pet uzastopnih dana rasta, u petak ipak imalo mješovite izvedbe dioničkih indeksa, gdje su CROBEX i CROBEX10 zaključili dan na suprotnim stranama. CROBEX je prekinuo seriju rasta s minusom od 0,1 posto, dok je istovremeno CROBEX10 zaključio 0,1 posto u zelenom

Nakon jednog dana porasta likvidnosti, trgovanje je u petak opet usporilo, te je protrgovano svega 6 milijuna kuna dioničkog prometa. U fokusu investitora su bile dionice Hrvatskog Telekoma i Valamar Riviere, obje s nešto iznad 2 milijuna kuna prometa, te su zajedno činile više od tri četvrtine ukupnog prometa na burzi.

Pri tome su obje dionice porasle, pri čemu je HT porastao 0,3 posto, dok je dionica Valamar Riviere ojačala 0,7 posto. Ostala izdanja su imala znatno skromnije promete, gdje vrijedi izdvojiti tek povlaštenu dionicu Adrisa, koja je na 250 tisuća kuna prometa ojačala 0,2 posto.

Među dobitnicima još vrijedi istaknuti dionicu Viktora Lenca, koja je skočila 2,7 posto, dok se na strani gubitnika izdvajaju dionice Optime Telekoma s minusom od 8,1 posto, kao i građevinari Tehnika i Dalekovod koje su izgubile 5,8 posto i 2,8 posto.

Dobitnik dana Viktor Lenac +2,70% 9,50

Gubitnik dana Optima Telekom -8,07% 2,05

CROBEX -0,13% 1837,72

Više o kretanjima na tržištu kapitala pročitajte OVDJE.