TRŽIŠTE KAPITALA

Trgovanje bez jasnog sentimenta, Hrvatski Telekom u fokusu

Bionic
Reading

Trgovanje na Zagrebačkoj burzi u srijedu je proteklo bez jasnog sentimenta, indeksi su zaključili na suprotnim stranama s neznatnim promjenama, a likvidnost je potonula

Indeks CROBEX je kraj dana dočekao na 1.608,5 bodova, što predstavlja neznatan rast do 0,04 posto, dok je njegova uža inačica, indeks CROBEX10 oslabio za isti iznos. Od sektorskih indeksa, gubitnike je predvodio indeks turističkog sektora, koji je izgubio 1,2 posto na vrijednosti, dok je najviše profitirao indeks građevinskog sektora, i to s rastom od 2,7 posto.

Ukupno je protrgovano nešto manje od 4 milijuna kuna, pri čemu su se u fokusu ponovno našle dionice Hrvatskog Telekoma, s prometom od 1,1 milijun kuna i rastom cijene od 0,9 posto. To je ujedno i jedino izdanje koje je prikupilo milijunski promet, a slijede ih dionice Dalekovoda, koje su na prometu od 660 tisuća kuna uzletjele 2,1 posto.

Titulu dobitnika dana je pokupila ipak dionica Podravske banke, čije je cijena porasla 16 posto, a dobre cjenovne izvedbe su imale i dionice Solarisa i Končar Elektroindustrije, koje su ojačale redom 8,8 posto i 2,5 posto.

Na strani gubitnika od aktivnijih izdanja našle su se dionice Atlantic Grupe, čija je cijena oslabila 2,5 posto, a slijede ih dionice Čakovečkih mlinova i Valamar Riviere, s padom cijena od 2,3 posto i 2,1 posto.

Dobitnik dana: Podravska banka +16,02% 210,00

Gubitnik dana: Kutjevo -12,50% 25,20

CROBEX: +0,04% 1.608,54

Više o kretanju tržišta kapitala pogledajte OVDJE.