emanuel kovačić

Jedan od tri predložena hrvatska člana Uprave Ine već odustao od kandidature, odgođena sjednica Nadzornog odbora

  • Autor: N. S.
  • Zadnja izmjena 20.09.2022 10:36
  • Objavljeno 20.09.2022 u 10:32
Emanuel Kovačić

Emanuel Kovačić

Izvor: Cropix / Autor: Cropix, LinkedIn

Vlada je na jučerašnjoj sjednici donijela zaključak kojim se predlaže Nadzornom odboru društva INA – Industrija nafte, imenovanje Miroslava Skalickija, Hrvoja Šimovića te Emanuela Kovačića za članove Uprave društva INA – Industrija nafte d.d, do imenovanja članova Uprave društva putem natječaja, a najdulje na razdoblje do šest mjeseci.

'S obzirom da je kandidat za člana Uprave Emanuel Kovačić obavijestio Vladu da odustaje od predložene kandidature iz osobnih razloga, Vlada će Nadzornom odboru dostaviti novi prijedlog za imenovanje člana Uprave u najkraćem mogućem roku', priopćeno je iz Banskih dvora.

Sjednica NO Ine na kojoj je trebala biti razriješena aktualna uprava kompanije bila je zakazana za sutra, no N1 doznaje kako je odgođena.

Emanuel Kovačić radi na poziciji direktora Sektora za odnose s vanjskim subjektima INA-e, ranije je bio direktor Odjela pravnih poslova CEMEX-a Hrvatska te zamjenik direktora pravnog odjela u Société Générale – Splitskoj banci, gdje je bio zadužen za poslovanje s pravnim osobama i tržište novca. Trenutno je i član izvršnog odbora Hrvatske udruge poslodavaca te je predsjednik HUP-Udruga energetike.

  • +13
  • +10

Sjednica Vlade

Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac

Preostala dva predložena člana Uprave Ine s hrvatske strane su Miroslav Skalicki i Hrvoje Šimović.

Skalicki je vlasnik i direktor tvrtke Peti kvadrant. Na njezinim stranicama može se naći njegov kratki životopis.

'Iskusni manager s više od 20 godina iskustva rada za Shell, jednu od vodećih multinacionalnih kompanija. Radio u međunarodnom okruženju na dužnosti generalnog direktora i direktora odjela. Raspolaže velikim iskustvom u vođenju poslovanja na međunarodnoj razini, korporativnom upravljanju, vođenju projekata i razvojem strategije poduzeća. Godinama uspješno vodio međunarodne timove i često bio mentor mlađim talentiranim kolegama.

Hrvoje Šimović redoviti je profesor na Ekonomskom fakultetu – Zagreb na kojem je zaposlen od 2003. godine. Prije toga radio je u Croatia banci d.d. U znanstveno-nastavno zvanje docenta izabran je 2010. godine, a u izvanrednog profesora 2013. godine. Diplomirao je 2002. godine, obranio znanstveni magistarski rad 2005. godine, a doktorirao 2008. godine. Dobitnik je nagrada Hrvatske zajednice računovođa i financijskih djelatnika za doktorsku disertaciju (2009.) i magistarski rad (2006.). Područje znanstvenog interesa su mu javne financije, fiskalna politika i oporezivanje.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!