RASPISAN NATJEČAJ

Traži se savjetnik za monetizaciju autocesta

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 05.09.2012 15:32
  • Objavljeno 05.09.2012 u 15:32
Hrvatske autoceste sjedište

Hrvatske autoceste sjedište

Izvor: Pixsell / Autor: Zarko Basic/PIXSELL

U Elektroničkom oglasniku javne nabave danas je objavljen međunarodni natječaj za izbor savjetnika za monetizaciju autocestovne infrastrukture koji će biti otvoren do 17. listopada 2012. godine

Međunarodni postupak javne nabave za izbor savjetnika za monetizaciju autocestovne infrastrukture pokrenulo je Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture, a bit će objavljen i u Elektroničkom oglasniku javne nabave EU (TED) te u Financial Timesu.

Prema propozicijama natječaja osnovna zadaća savjetnika je da kroz analizu postojećeg stanja autocestovne infrastrukture, načina njihovog upravljanja i istraživanja tržišta izradi prijedloge modela monetizacije autocestovne infrastrukture te detaljno istraži investicijski potencijal, odnosno interes potencijalnih investitora za neki od predloženih modela monetizacije.

Po završetku navedenog posla savjetnika Vlada RH će odlučivati o odabiru modela monetizacije i pokretati postupak odabira potencijalnog investitora. Uz već spomenuto, angažman savjetnika uključuje i organizaciju te koordinaciju oko izbora modela i investitora te kompletno financijsko, pravno, tehničko i marketinško savjetovanje.

Prema planu projekta zatvaranjem dijela kredita HAC-a i ARZ-a, smanjio bi se ukupni javni dug, a dio sredstava uložio bi se u nove infrastrukturne projekte i pokretanje investicijskog ciklusa.

Izbor savjetnika očekuje se u studenom, a u veljači 2013. očekuju se prijedlozi modela. Mogući izbor investitora očekuje se u rujnu 2013. godine.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi