odlazi iz politike

Tomašić o svom nasljedniku: Iskreno, Ilčić mi se nije sviđao sve dok ga nisam dobro upoznala

12.02.2020 u 10:27

Bionic
Reading

Ruža Tomašić neće odraditi svoj mandat u Europskom parlamentu do kraja. Najavila je kako će se povući 30. lipnja 2021. Naslijedit će je bivši čelnik Hrasta i katolički aktivist, Varaždinac Ladislav Ilčić

Tomašić je mandat u Europskom parlamentu osvojila na prošlogodišnjim izborima kao prvoplasirana na zajedničkoj listi Hrasta - Pokreta za uspješnu Hrvatsku, Hrvatske konzervativne stranke (HKS), HSP-a dr. Ante Starčević i Ujedinjenih hrvatskih domoljuba (UHD).

Tomašić je dobila 69.989 glasova ili 76,45 posto, a drugi na popisu bio je Ilčić prikupivši 1770 glasova (1,93 posto).

'Za vrijeme kampanje najavila sam kako ću otići iz Europskog parlamenta čim završim započeti posao. Uspjela sam se izboriti za hrvatske ribare. Ukinute su zabrane izvoza plave ribe. Ostalo mi je još nekih stvari koje sam dužna odraditi. Mislim da ću sve to dovršiti do 30. lipnja 2021. Ne želim iza sebe ostaviti nikakve repove', izjavila je za tportal Tomašić.

Plan joj je u mirovini što više vremena provoditi na Korčuli i u društvu svojih dviju unučica.

  • +7
Ruža Tomašić Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

Za svog nasljednika u Europskom parlamentu Ilčića ima samo riječi hvale.

'Iskreno, nije mi se sviđao prije nego što sam ga dobro upoznala. Ali u kampanji sam vidjela da se radi o svestranom i pametnom čovjeku. Govori strane jezike, uviđavan je i s njim je lako razgovarati. Uz to je odgovoran. Smatram da će biti odličan eurozastupnik', uvjerena je Tomašić.