LINIĆ ZAPRIJETIO JAVNOM SEKTORU

'Tko ne uđe u Centralni obračun, neće dobiti plaće'

07.10.2013 u 13:39

Bionic
Reading

Ministar financija Slavko Linić upozorio je da djelatnici u zdravstvu, policiji i vojsci neće dobivati plaću ako do kraja godine svi ne uđu u Centralni obračun plaća kojim se želi mjesečno uštedjeti oko 45 milijuna kuna

Ministar Slavko Linić već mjesecima upozorava da se sve djelatnosti koje dobivaju plaću iz državnog proračuna moraju prebaciti na Centralni obračun plaća kako bi Ministarstvo financija s jednog mjesta upravljalo svim isplatama. 'Tko ne bude unutra, plaće im neće biti osigurane!' jasno je poručio Linić s današnje konferencije za novinare.

Do kraja listopada, rekao je Linić, u sustav novog obračuna plaće moraju ući policija, Ministarstvo obrane i sve zdravstvene ustanove. Zaposleni u obrazovnom sustavu u novi obračun bi trebali ući u posljednja dva mjeseca ove godine.

Linić kaže kako Centralni obračun plaća nije u potpunosti proradio jer su imali problema sa sigurnosnom zaštitom podataka, ali uvjerava da su ti problemi otklonjeni i da svi do 2014. moraju biti na istom obračunu.

U Ministarstvu financija uvjereni su da će se isplatom plaća za 230 tisuća zaposlenika u javnom sektoru s jednoga mjesta spriječiti 'dvostruke' plaće, nepotrebni troškovi prijevoza i manipulacije s koeficijentima na plaće koje su, čini se, do sada bile uobičajene.