NOVI ŠEF DUUDI-JA

Tko je čovjek koji će upravljati državnim milijardama

11.02.2016 u 15:36

Bionic
Reading

Vlada Tihomira Oreškovića imenovala je u četvrtak Tomislava Bobana na mjesto predstojnika Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom (DUUDI). Boban se ovim imenovanjem zapravo vraća na staro radno mjesto jer ga je prije pet godina Vlada Jadranke Kosor imenovala na poziciju prvog čovjeka te iste institucije (tada se zvala Agencije za upravljanje državnom imovinom - AUDIO)

Nasljednik Mladen Pejnovića dolazi iz Slatine gdje je završio osnovnu i srednju školu. Diplomirao je na Pravnom fakultetu u Osijeku 1987. godine, a dodatne tečajeve korporativnog upravljanja polagao je na Ekonomskom i Medicinskom fakultetu u Zagrebu.

Dugi niz godina bio je ravnatelj Doma zdravlja Virovitičko-podravske županije, a obnašao je i brojne druge političke funkcije u Slatini i županiji. Na sadašnju poziciju dolazi iz Triglav osiguranja gdje je bio pomoćnik direktora prodaje.

Prije toga radio je kao koordinator pravnih poslova osječke Gradske banke u stečaju. Bio je direktor nekoliko trgovačkih društava (Paralela iz Osijeka, Ban iz Slatine) te je sjedio i u nekoliko nadzornih odbora.

Jadranka Kosor Bobana je imenovala šefom AUDIO-a samo nekoliko mjeseci nakon što je ta agencija formirana iz Hrvatskog fonda za privatizaciju. Postavljen je na funkciju nakon što je tadašnja ravnateljica Iva Galić podnijela ostavku.

U svojem životopisu navodi kako je i autor programa restrukturiranja slatinskih kompanija Biotice i Podravite, Ratarstva iz Bjelovara te je odradio projekt spajanja domova zdravlja Virovitičko-podravske županije u jedinstveni dom zdravlja.