OBVEZA ZA PREUZIMANJE

Tipurić i društvo od 2005. kontroliraju Dalekovod

  • Autor: tportal.hr/Hina
  • Zadnja izmjena 30.09.2011 09:48
  • Objavljeno 30.09.2011 u 08:49
darko tipurić

darko tipurić

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Damir Krajac

Uprava Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (Hanfa) rješenjem je utvrdila da je za pet osoba i pet tvrtki nastala obveza objavljivanja ponude za preuzimanje društva Dalekovod, te im naložila da u roku od 30 dana od dana primitka tog rješenja, u skladu sa Zakonom o preuzimanju dioničkih društava, Hanfi podnesu zahtjev za odobrenje objavljivanja ponude za preuzimanje, ponudu za preuzimanje i zakonom predviđene isprave

U danas donesenom rješenju navodi se da je u provedenom postupka nadzora Hanfa utvrdila da je 12. travnja 2005. godine stjecanjem dionica s pravom glasa društva Dalekovod, kojim je prijeđen prag od 25 posto dionica s pravom glasa, nastala obveza objavljivanja ponude za preuzimanje Dalekovoda za fizičke i pravne osobe za koje je utvrđeno da djeluju zajednički.

To su Luka Miličić, Tomislav Belamarić, Krešo Kraljević, Damir Skansi i Darko Tipurić te tvrtke BMK i partneri, KLT i partneri, CTG, Credos i Telegra.

Hanfa je, u rješenju s opširnim obrazloženjem, objavljenom na njezinim web stranicama, ujedno naložila Dalekovodu da to rješenje dostavi svim dioničarima društva ili omogući dostavu rješenja putem Središnjeg klirinškog depozitarnog društva u roku od 15 dana od njegovog primitka.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi