ISPLATA NOVČANE POMOĆI

Tifon zbog inflacije svojim zaposlenicima povećava plaću sljedećih šest mjeseci

13.09.2022 u 11:20

Bionic
Reading

Naftna kompanija Tifon ovog rujna isplatit će prvu od ukupno dvije novčane pomoći zaposlenicima kako bi lakše prebrodili teret rasta cijena i troškova života koji imaju veliki utjecaj na njihovu financijsku sigurnost

Tifon je svojim zaposlenicima odlučio isplatiti novčanu pomoć u iznosu od 5 posto njihove osnovne mjesečne bruto plaće za razdoblje od šest mjeseci. Pomoć je osigurana za oko 500 djelatnika, koji će prvi dio isplate dobiti u rujnu, a drugi u prosincu 2022. Ovom mjerom Tifon želi ublažiti inflacijske pritiske na svoje zaposlenike, piše u njihovu priopćenju.

'Naši zaposlenici ključ su našeg uspješnog poslovanja, stoga u Tifonu kontinuirano radimo na osiguravanju što boljih uvjeta rada i zadovoljstvu naših zaposlenika. Svjesni smo negativnih posljedica koje rast inflacije ima na primanja te financijsku sigurnost. Već tijekom 2022. uložili smo sredstva za povećanje neto plaća svojih djelatnika na prodajnim mjestima, a odluku o novčanoj pomoći donijeli smo kao podršku zaposlenicima kako bi lakše prebroditi naredni period', izjavio je Siniša Komnenović, predsjednik Uprave Tifona.

Uz osnovnu plaću, zaposlenici Tifona imaju pravo na dodatne isplate tijekom godine kroz božićnicu, uskrsnicu te novčane i jubilarne nagrade. Tu su i popust za zaposlenike, životno osiguranje, plaćeni dopust roditeljima prvašića na prvi dan polaska u školu i brojne druge pogodnosti, kao i mogućnost daljnjeg profesionalnog razvoja kroz interne edukacije i usavršavanja te individualni coaching i mentoring program. Tifon na hrvatskom tržištu svoje proizvode i usluge plasira na 50 benzinskih postaja, a kupcima u pokretu na svojim prodajnim mjestima nudi isključivo aditivirana goriva.