afera ina

Filipović donio jako loše vijesti za sve koji voze na dizel pa ustvrdio: 'Nikad nisam razgovarao sa Škugorom'

06.09.2022 u 12:39

Bionic
Reading

Ministar gospodarstva Davor Filipović održao je konferenciju za medije na kojoj je komentirao tvrdnje tjednika Nacional da je ministar snimljen u prisluškivanju tijekom razgovora s Damirom Škugorom

Filipović je prošli tjedan izjavio da glavnog osumnjičenog u aferi Ina Damira Škugora poznaje tek površno te da nikad nije s njim pričao.

Tjednik Nacional tvrdi da je Filipović lagao te se pozivaju na izvor koji kaže da se Filipović tajnim mjerama snimljen u razgovoru sa Škugorm oko HEP-a. 'Nacional je napisao da sam promijenitio frizera i da se šišam tamo gdje se šiša premijer. Napisali su i da sam angažirao posebnog savjetnika za medije, što isto nije točno', rekao je uvodno Filipović.

'Nikad nisam razgovarao s Škugorom, nisam poruku razmjenio s njim', poručio je Filipović.

'Cijela ova afera s Inom se počela događati sredinom 2020. godine. Sporni ugovor dogodio se 19.10.2021. godine, a ja sam u Inu imenovan dva mjeseca kasnije. Prema tome, ni na koji način ne mogu biti vezan s ovim što se događalo i nekorektno je da me uokviruje u koruptivnu aferu', dodao je.

Filipović kaže da neće komentirati je li s nekim razgovarao uživo na nekom skupu jer to vodi u nove špekulacije te da će tražiti smjenu cijele Uprave Ine. Upitan je li Škugor njega zvao, Filipović je rekao kako ga nije zvao, niti on ima Škugorov telefonski broj.

Što se goriva tiče, prelazi se na tjedno računanje cijena, benzin će pojeftiniti 57 lipa, dizel će bit skuplji za 54 lipe. Fiksirat će se plavi dizel na 8,49 kuna. 'Da smo ostavili dvotjedno računanje cijena, dizel bi bio oko 80 lipa skuplji, a benzin samo 20 lipa jeftiniji', zaključio je ministar.

Inina benzinska postaja Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj