PROCJENA ŠTETE

Teodor izbio 40 milijuna kuna Croatia osiguranju

14.11.2013 u 14:47

Bionic
Reading

Osiguranici Croatia osiguranja (CO) do sada su podnijeli više od 1.500 prijava šteta koje su posljedica razorne oluje Teodor, a preliminarno se procjenjuje da bi štete mogle doseći iznos od 40 milijuna kuna, objavili su danas iz tog vodećeg hrvatskog osiguravatelja

U oluji Teodor, koja je u ponedjeljak pogodila dijelove Hrvatske, jedna je osoba izgubila život, a još dvoje je zadobilo ozljede opasne po život. Stotine ljudi su lakše ozlijeđene, a većinom se radi o ozljedama nastalima u prometu, pri radu na otvorenom te padom drveća ili drugih predmeta na osobe.

U Croatia osiguranju prema prvim dobivenim informacijama s terena, posebno na poslovnom području Rijeke i Zagreba, prijavljeno je nekoliko desetaka ozljeda koje će CO, kako navode, isplatiti u najkraćem roku.

Najveći broj imovinskih šteta očekivano je prijavljen na području Rijeke (700) i Zagreba (500), navode iz Croatia osiguranja dodajući da je jedan od jače oštećenih objekata u Rijeci i gradski bazen Kantrida.

Navode kako je u podružnicama Croatia osiguranja ovih dana na stotine građana postavljalo pitanja o njihovim pravima po policama osiguranja, a interes raste i kod onih koji do sada nisu bili osigurani. Iz Croatia osiguranje ujedno pozivaju sve osiguranike koji još nisu prijavili štetni slučaj da što prije pokrenu postupak prijave kako bi im se na vrijeme osigurala procjena i naknada štete nastale olujom.