OBJAVA TRAŽBINA

Sud odbio Ramljaka, iz Agrokora objašnjavaju kako im to ide u korist

18.08.2017 u 08:50

Bionic
Reading

Trgovački sud u Zagrebu odbacio je u četvrtak zahtjev Ante Ramljaka, izvanrednog povjerenika u Agrokoru, od 8. kolovoza da se produlji rok za objavu tablica prijavljenih tražbina vjerovnika za daljnjih 45 dana

Kako stoji u zaključku Trgovačkog suda, koji potpisuje sutkinja Nevenka Siladi Rstić, a koje je dostupno na internetskim stranicama suda, u rješenju koje je Trgovački sud donio 13. srpnja stoji da će Agrokor nakon 11. rujna biti u mogućnosti vjerodostojno iskazati odnose vjerovnika i svih 76 tvrtki iz njegova sastava nad kojima je otvoren postupak izvanredne uprave. Na Trgovačkom sudu ističu da oni mogu dopustiti produljenje samo onih rokova koje su sami odredili, a to ovdje nije slučaj.

Iako se ovdje na prvi pogled radi o udarcu za Agrokorovu izvanrednu upravu, izvori bliski koncernu, piše Jutarnji list, tvrde da stvari zapravo stoje drugačije, te da je Trgovački sud zapravo samo potvrdio ono što su u Ciboninu tornju tvrdili i ranije, a to je da se jedinstvena tablica tražbina ne može objaviti prije 11. rujna.

Naime, broj tvrtki u postupku izvanredne uprave mijenjan je u nekoliko navrata, pa se time mijenjao i početak trenutka od kojeg počinje teći rok od 60 dana za prijavu tražbina.

Stoga, tvrde iz Agrokora, jedinstvenu listu tražbina i neće biti moguće objaviti prije 11. rujna, a sud to u rješenju zapravo potvrđuje.