IMOVINA NA BUBNJU

Agrokor prodaje raskošnu Todorićevu vilu u Medveji

17.08.2017 u 09:19

Bionic
Reading

Izvanredna uprava Agrokora na čelu s povjerenikom Antom Ramljakom započela je proces prodaje nekretnine Villa Castello u vlasništvu koncerna

'Riječ je o nekretnini s posjedom koji se nalazi u Medveji u općini Lovran, u blizini Opatije. Villa Castello smještena je uz more i sagrađena je 1916. godine u arhitektonskom stilu neoklasicizma. Za medije je organiziran obilazak i snimanje u petak, 18. kolovoza s početkom u 12 sati u Villi Castello na adresi Medveja bb', stoji u kratkom priopćenju – pozivu iz Agrokora.

Vila Castello prostire se na gotovo 400 metara četvornih, a okružena je s dvorištem od 525 kvadrata koje je uvijek pažljivo održavano. Cijeli taj kompleks nalazi se u parku čija je površina četiri tisuće kvadrata. Također, Agrokor je koncesionar golemog dijela pomorskog dobra uz vilu, što je omogućila Primorsko-goranska županija, tako da je obitelj neometano uživala pravo korištenja same obale.

Vila Castello Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic/PIXSELL

Iz dostupne dokumentacije vidljivo je da posjed u Medveji nije opterećen hipotekama.  

Todorićeva vila izvorno se zvala vila Castello, a danas se u literaturi vodi kao vila Kamelija. Zdanje je dao izgraditi Vicenzo de Terzi. Vila Castello građena je od 1910. do 1913. godine, a pretpostavlja se da je njezin arhitekt bio Carl Seidl.

Ovo je samo nastavak rasprodaje dijelova imovine koncerna Agrokor. Podsjetimo, izvanredna uprava objavila je 26. svibnja na svojim web stranicama, javni poziv za iskazivanje interesa za kupnju motorne jahte i helikoptera, čime je započeo proces prodaje pokretnina koje nisu neophodne za poslovanje Agrokora d.d. i operativnih kompanija.

  • +17
Jahta Ivice Todorića prodaje se za 1,4 milijuna eura Izvor: Pixsell / Autor: Dino Stanin