VREMENSKA PROGNOZA

Subota idealna za odlazak u prirodu, u nedjelju stižu oborine

17.02.2018 u 07:50

Bionic
Reading

Subota će gotovo posvuda u Hrvatskoj biti pogodna za aktivnosti na otvorenome koje 'traže' suho vrijeme. Bit će sunčanih razdoblja i još malo toplije nego u petak, a oborine se očekuju tek navečer, što je uvod u niz uglavnom oblačnih dana s povremenim oborinama.

U subotu će u istočnoj Hrvatskoj ujutro ponegdje može biti magle, a zatim djelomice sunčano. Jutarnja temperatura slična današnjoj, a najviša dnevna između 6 i 8 °C.

U središnjoj Hrvatskoj djelomice sunčano, uz postupan porast naoblake prema kraju dana. Navečer i u noći mjestimice slabe oborine, uglavnom kiša i susnježica. Jutarnja temperatura između -4 i -2 C, a najviša dnevna oko 7 °C.

Prognoza vremena za 17.02.2018. Izvor: DHMZ / Autor: DHMZ

Najhladnije jutro ponovno će biti u gorju, ali ipak malo manje nego kao u petak. Najniža temperatura bit će između -8 i -5 °C. Danju djelomice sunčano, ujutro uz moguću maglu po kotlinama, a krajem dana i u noći mjestimice može biti slabih oborina, najprije susnježice, zatim i snijega. Na sjevernom Jadranu djelomice sunčano uz porast naoblake, a prema večeri mjestimice će biti kiše. Vjetar će biti slab, more malo valovito, a najviša temperatura između 10 i 12 °C.

Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije danju malo toplije nego na sjeveru. Bit će djelomice sunčano uz slab vjetar, buru uz obalu, sjeverozapadnjak prema otvorenom moru.

Barem djelomice sunčano bit će na jugu Hrvatske. Jutarnja temperatura između 4 i 7 °C, u unutrašnjosti niža, a najviša dnevna oko 13 °C. Vjetar većinom slab, more malo valovito, a vidljivost izvrsna.

  • +5
U nedjelju se očekuje pogoršanje vremena Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic/PIXSELL

Sljedećih dana na kopnu oblačnije, uz povremene, ali uglavnom slabe oborine. Bit će susnježice i snijega, a snježni pokrivač može se podebljati uglavnom u gorskim krajevima. Jutarnja će temperatura biti viša, dok će danju biti hladnije nego u subotu. Na Jadranu također pretežno oblačno, povremeno s kišom, a sunčana razdoblja bit će rijetka.

U nedjelju će biti i vjetrovito uz jaku, na udare i olujnu buru, koja će u ponedjeljak oslabjeti. Jutra će biti malo toplija nego proteklih dana.