KUPILI DAILY PRESS

Styria se širi u Crnu Goru

12.03.2009 u 14:04

Bionic
Reading

Styria Media International AG i vlasnici crnogorske medijske kuće Daily Press ugovorili su Styrijinu kupnju vlasničkih udjela u crnogorskim dnevnim novinama 'Vijesti', priopćeno je iz Styrije.

Između ostalog, Daily Press izdaje jedne od vodećih dnevnih novina u zemlji i posjeduje vlastitu tiskaru.

Styria Media International AG preuzet će, pod uvjetom da se s tim složi crnogorska agencija za zaštitu tržišnog natjecanja za medije, 25,1 posto udjela u poduzeću i tako upotpuniti krug dosadašnjih vlasnika (američki Media Development Funds te četiri druga vlasnika okupljena oko utemeljitelja tvrtke Željka Ivanovića).

"Korak ulaska u Crnu Goru je značajan i logičan, budući da je naša grupa već zastupljena na tržištima Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije i Italije", izjavio je dr. Klaus Schweighofer, član uprave tvrtke Styria zadužen za međunarodne aktivnosti.

Styria Media International AG je poduzeće-kćer u 100 postotnom vlasništvu koncerna Styria Medien AG, čijih pet novina u Hrvatskoj i Sloveniji imaju 2,2 milijuna čitatelja dnevno, navodi se u priopćenju.

U 2008. godini Styria Media International AG je kroz svoje 31 poduzeće-kćer i udjele u drugim tvrtkama ostvarila promet veći od 100 milijuna eura.