na redu martina dalić

Što će biti s Agrokorom - kreće sastanak dobavljača s Vladom

21.03.2017 u 10:14

Bionic
Reading

Nakon što su u ponedjeljak najveći dobavljači Agrokora na sastanku zaključili da se treba održati stabilnost njihovih, ali i kompanija Ivice Todorića u utorak će se nastaviti novi niz pregovora – na redu je Vlada

Vlada je još prošli tjedan inicirala sastanak s najvećim dobavljačima Agrokora. 

Ministrica gospodarstva Martina Dalić želi čuti kakvi su stavovi Kraša, Podravke, Vindije, Dukata i Francka kako bi se koordinirale sve aktivnosti prema konglomeratu Ivice Todorića. Jutarnji list piše da će se sastanku u Vladi danas pridružiti i Atlantic grupa Emila Tedeschia, jedan od najvećih Agrokorovih dobavljača. 

U međuvremenu ruska banka Sberbank poručila je kako je spremna kreditirati Agrokor i pomoći stabilizaciji likvidnosti. 

'Bez obzira na operativne poteškoće u kojima se Agrokor nalazi i moguća trenutna ograničenja, Sberbank mu produžava pružati financijsku potporu usmjerenu k stabilizaciji njegova tekućeg poslovanja', rekli su Hini iz Sberbanka.

Predstavnici te banke sastali su se s glavnim bankama-vjerovnicima Agrokor koncerna i dogovorili kao prvi korak, uz pomoć konzultanata, pripremiti plan likvidnosti Agrokora za sljedeća tri mjeseca, a koji bi trebao biti usuglašen do sutra, naglašavaju iz Sberbanka.

Slovenske financije u ponedjeljak su nagađale o tome kako je ruski poduzetnik Sergej Galicki, vlasnik trgovačkog lanca Magnit spreman preuzeti Konzum, Mercator i Ideu. Dodatno, 24 sata pišu da se Ivica Todorić sastao s jednim od najutjecajnijih svjetskih bankara i dugogodišnjim čelnikom ICBC-a Jiangom Jianquingom.