JAHTE ĆE GRADITI U TRSTU

Srpski bogatun Zepter odustao od kupnje Kraljevice

11.08.2013 u 09:28

Bionic
Reading

Direktor nekadašnje tvrtke 'Philip Zepter Jahte' srpskog biznismena Philipa Zeptera , a danas 'Lane –V' sa sjedištem u Splitu Blaž Buble potvrdio je da pregovaraju o kupnji jednog brodogradilišta u okolici Trsta, ali u ovom trenutku nije htio precizirati o kojem je točno škveru riječ

Zepterov operativac odgovorio kaže kako je inicijativa došla s talijanske strane što je, očito, palo na plodno tlo s obzirom na to da Zepterov tim, prema Bubleovim riječima, nije odustao od ulaska u yachting program, čiji je početak označila tridesetak milijuna eura vrijedna jahta, vrlo prepoznatljivog i kolorističkog dizajna, koju je Zepter za sebe izgradio u kraljevičkom brodogradilištu i s kojom ga se već tri ljeta može vidjeti kako krstari Jadranom, piše Novi list

Buble dodaje kako u ovom trenutku imaju spremne projekte za jahte od 66 i 77 metara dužine koje su spremni graditi u tršćanskom brodogradilištu, ukoliko se pregovori uspješno zaključe, a sve su naznake da hoće.


Premda su prije četiri, pet godina, kad je Zepter imao namjeru kupiti Brodogradilište 'Kraljevicu' spominjale mogućnosti gradnje i drugih putničkih plovila na hrvatskim navozima, kao što su trimarani, Buble sada ističe kako bi se u talijanskom brodogradilištu isključivo orijentirali na gradnju jahti, eventualno i njihov remont. Od Kraljevice su čini se odustali.

Milijarder Philip Zepter, alijas Milan Janković, 2009. i 2010. godine bio je spreman kupiti nekadašnje Titovo brodogradilište, danas Brodogradilište 'Kraljevica' u stečaju. Želio je to učiniti direktnom pogodbom jer je smatrao da su uvjeti iz natječaja za prodaju naših brodogradilišta neodrživi i da cijeli proces nije dovoljno transparentan.