PISMO NAMJERE

Slovenski Petrol želi preuzeti Crobenz

26.11.2009 u 14:45

Bionic
Reading

Najveći slovenski maloprodajni lanac gorivom Petrol u četvrtak je potvrdio da je iskazao interes za kupnju lanca benzinskih postaja Crobenz u vlasništvu hrvatske Ine

"Poslali smo pismo namjere kojime iskazujemo interes za kupnju no zasad nas ono ni na što ne obvezuje", izjavio je glasnogovornik Petrola Aleksander Šalkić za agenciju Reuters.

Nije želio govoriti o iznosu koji je Petrol spreman izdvojiti za kupnju Crobenza.

Petrol je drugi po veličini lanac benzinskih postaja u Hrvatskoj, s ukupno 70 benzinskih postaja kojima upravlja. Crobenz upravlja sa 14 postaja.

"Naš je cilj širenje u regiji jugoistočne Europe", dodao je Šalkić.

Prilikom ocjene koncentracije Ine i Mola u lipnju ove godine hrvatska Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) odobrila je koncentraciju pod uvjetom, među ostalim, da se u roku od devet mjeseci proda tvrtka Crobenz.

U znak iskazivanja ozbiljnog interesa potencijalni kupci bili su dužni poslati pismo namjere do 20. studenog. Taj je rok u međuvremenu produljen do 25. studenog.

Petrol s tržišnom kapitalizacijom od oko 680 milijuna eura upravlja s približno 430 benzinskih postaja u Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Srbiji, Kosovu i Crnoj Gori.