javni natječaj

Slovačka Tatravagonka ponudila 45 milijuna eura za Gredelj, ponuda DOK-ING-a nevaljana

16.09.2020 u 11:46

Bionic
Reading

Sukladno raspisanom javnom pozivu investitorima za ulaganje u društvo TŽV Gredelj d.o.o. – u stečaju iz Zagreba, radi održivosti nastavka poslovanja kroz izradu stečajnog plana prema odredbama Stečajnog zakona, zaprimljene su dvije ponude u zatvorenim kovertama, te jedan dopis društva Stadler Rail AG iz Švicarske, priopćili su iz Gredelja

Društvo Stadler u svom dopisu obavještava članove odbora vjerovnika da u ovom trenutku nije u stanju dati pravno obvezujuću ponudu za Gredelj.

Prispjele su ponude DOK-ING-a iz Zagreba i Tatravagonke iz Slovačke.

DOK-ING je u ponudi navelo iznos ulaganja do 35 milijuna eura.

'Ponuda društva DOK-ING nije sastavljena u skladu s uvjetima navedenima u objavljenom javnom pozivu, te nema priloge koji su propisani javnim pozivom, kao niti traženo jamstvo za ozbiljnost ponude. Stoga se utvrđuje da je ponuda društva DOK-ING d.o.o nevaljana, te je društvo TŽV Gredelj d.o.o. stečaju obvezno odbiti takvu ponudu sukladno točci 15. javnog poziva', navodi se u priopćenju.

Tvrtka Tatravagonka je u ponudi navela iznos ulaganja od 45 milijuna eura.

'Ponuda sadrži svu dokumentaciju navedenu u točci 3. javnog poziva, te traženo jamstvo za ozbiljnost ponude. Sukladno odluci skupštine vjerovnika od 12.prosinca 2012. te prispjeloj i odabranoj ponudi pristupit će se izradi nacrta stečajnog plana prema odredbama Stečajnog zakona a sve radi održivosti nastavka poslovanja kroz spomenuti stečajni plan', navodi se u propćenju.

„Iskreno se nadam da je ovo početak jednog novog Gredelja te da će se kroz stečajni plan održati poslovanje i sačuvati radna mjesta.“ – izjavio je stečajni upravitelj Gredelja, Tomislav Đuričin.