UBLAŽAVANJE KRIZE

Slavonski grad umirovljenicima dijeli jednokratnu pomoć

11.05.2023 u 09:29

Bionic
Reading

Grad Požega je u svojem proračunu osigurao ukupan iznos od 66.360 eura za dodjelu jednokratne pomoći umirovljenicima, hrvatskim braniteljima i korisnicama zajamčene minimalne naknade. Pomoć se dodjeljuje za ublažavanje krize u ovoj godini, a isplaćuje se od danas do 19. svibnja

Požega misli na svoje najranjivije skupine stanovnika pa su odlučili umirovljenicima i još dvjema skupinama građana osigurati jednokratnu pomoć u iznosu od 140 eura, za sve kojima mirovina ne prelazi iznos od 300 eura, a postoje i još neki uvjeti.

Jednokratnu pomoć mogu dobiti hrvatski državljani s prebivalištem na području Požege, ali i stranci sa stalnim boravkom, privremenim i dugotrajnim boravištem na području grada Požege, kao i osobe bez državljanstva s privremenim i stalnim boravkom i dugotrajnim boravištem na području grada Požege, navodi se na stranicama Grada Požege, prenosi portal Mirovina.hr.

Što se tiče umirovljenika, oni moraju imati prebivalište na području grada, a tuzemna ili inozemna mirovina sa svim dodacima isplaćena u svibnju za travanj ove godine ne smije prelaziti iznos od 300 eura. S druge strane, na pomoć imaju pravo i oni koji rješenjem Hrvatskog zavoda za socijalni rad ostvaruje pravo na zajamčenu minimalnu naknadu, kao i branitelji stariji od 50 godina kojima je priznato pravo na naknadu za nezaposlene branitelje po posebnom propisu. Svi oni će dobiti iznos od 300 eura.