planuli u sekundi

Slavonci poharali trgovine; razgrabili artikl bez kojeg neće moći idućih mjeseci, stanje smiruje i osječki Vodovod

02.07.2020 u 09:20

Bionic
Reading

Bazeni na napuhavanje ovoga su ljeta hit među Slavoncima. S trgovačkih polica nestaju od kako su se temperature u termometru počele penjati. Uz kućne bazene kupuje se i sva potrebna dodatna oprema za njegovo održavanje

'Prodaja je na početku sezone krenula odlično i prodavali smo puno bazena velikih dimenzija (od 3,05 m do 6,10 m), takvih smo prodali 200 samo u početku sezone. Potražnja za bazenima velikih dimenzija ove je godine jako velika. Nakon toga je zbog vremena bila mala stagnacija u prodaji, ali sada s visokim temperaturama prodaja jako raste i prodaju se bazeni svih dimenzija, kao i sav popratni ljetni asortiman koji nudimo u našim prodajnim centrima', rekli su za Glas Slavonije iz Pevexa.

Poručuju da sa zalihama nemaju problema te roba stalno dolazi.

'S 2. srpnja izlazi novi katalog i od toga su datuma cijeli Intexov asortiman i kemija za održavanje bazena i sniženi!', poručili su iz Pevexa. Porast prodaje kućnih bazena bilježe i u osječkoj poslovnici Vinkoproma.

'Ove godine, u odnosu prema prošloj, 2019., imamo znatan porast potražnje i prodaje bazena i opreme za bazene. Najveća je potražnja za PVC bazenima promjera do tri metra. Pokazali su se praktičnima i jednostavnima za postavljanje, održavanje, ne iziskuju velike količine vode, a djeci i odraslima pružaju izvrsnu zabavu. Povećana je i prodaja opreme poput pokrivača bazena, pumpi za filtriranje, filtara za pumpe, ali i oprema za mini dječje dvorišne igraonice poput: trampolina, montažnih ljuljački, pješčanika, tobogana i slično. Možemo pretpostaviti da je razlog tomu globalna situacija s koronavirusom te da se ljudi ipak najsigurnije osjećaju kod kuće, odnosno da su svijest i odgovornost u ovoj situaciji, posebno kada su djeca u pitanju, na visokoj razini', kaže za Glas Slavonije voditelj marketinga Vinkoproma Marijan Lamešić.

Osječki Vodovod tijekom prošlog petka, subote i nedjelje Osječanima isporučili 73.554 kubična metra vode. U petak je isporuka prvi puta ove sezone premašila lipanjski mjesečni prosjek.

  • +2
Osječani su se prije korone s visokim temperaturama lakše nosili na Copacabani Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL

'Dnevna potrošnja u lipnju 2020. kreće se od 23.000 do 25.000 m3 dnevno, ovisno o prosječnoj temperaturi zraka. U petak, 19. lipnja, isporučeno je 25.978 m³, a u subotu, 20. lipnja, 24.516 m³ vode. U sljedećim danima, kada se očekuje porast temperature do 35 Celzijevih stupnjeva, očekujemo i porast potrošnje vode od deset posto, tako da bi maksimalna dnevna potrošnja mogla dosezati i do 28.000 m³.', rekli su za Glas Slavonije iz Vodovod Osijeka.

Dodali su kako bi potrošnja bila i veća ali je počela sezona godišnjih odmora pa 20 do 30 posto korisnika trenutno ne troši vodu. Poručuju kako ni u jednom slučaju bilo kakvog enormnog porasta temperature, pa čak i iznad 40 Celzijevih stupnjeva koje bi bi potrajalo i do kraja kolovoza, neće doći do destabilizacije sustava vodoopsrkbe grada Osijeka.

'Možemo reći kako se za sada radi o uobičajenoj potrošačkoj godini, bez ekstremnih isporuka te da Vodovod Osijek može potpuno zadovoljiti potrebe korisnika za vodom za ljudsku potrošnju', poručuju iz Vodovoda Osijek.