TRŽIŠTE KAPITALA

Slaba likvidnost i negativna kretanja obilježili burzovni dan

tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Igor Soban/PIXSELL

Na hrvatskom tržištu kapitala su u srijedu prevladala negativna kretanja, dok je aktivnost investitora ostala vrlo slaba.

Glavni dionički indeksi Zagrebačke burze su ponovno zaključili u crvenom. Indeks CROBEX je upisao svoj četvrti gubitak u posljednjih pet trgovanja, a vrijednost mu se ovaj put smanjila za 0,41 posto na 1.954,51 bodova, što je njegova najniža razina u više od dva tjedna. Indeks blue chip izdanja CROBEX10 je kliznuo za 0,30 posto, sličnu izvedbu su imali indeksi prehrambenog i turističkog sektora, dok su indeksi građevinskog, industrijskog i transportnog sektora ostvarili rast vrijednosti.

Likvidnost tržišta je ostala na niskim razinama te je ukupni dionički promet iznosio tek oko 4,6 milijuna kuna. Najaktivnije izdanje s prometom nešto većim od pola milijuna kuna su bile dionice Plava lagune, koje su zaključile bez promjene cijene na 1.620,00 kuna. Uslijedila su tri izdanja s prometom većim od 400 tisuća kuna, među kojima su Ericsson Nikola Tesla (-0,58 posto) i Valamar Riviera (-0,68 posto) upisali pad vrijednosti, a Saponija ostvarila rast vrijednosti za 2,10 posto.

Dobar dan među likvidnijim izdanjima još su imale i dionice Istarske kreditne banke te Optima Telekoma, koje su porasle za 2,86 posto, odnosno 2,30 posto. S druge strane, među gubitnicima su se našle redovne dionice Adrisa s minusom od 2,94 posto, dok su dionice Čakovečkih mlinova i Atlantske plovidbe oslabile više od jedan posto.

Dobitnik dana Đuro Đaković Grupa +9,15% 3,22

Gubitnik dana Čateks -8,26% 200,00

CROBEX -0,41% 1.954,51

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!