DAN NA BURZI

Slab promet i indeksi u zelenom

Burza čeka božansku intervenciju

Burza čeka božansku intervenciju

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Skromna dionička likvidnost nastavila se i u utorak na Zagrebačkoj burzi, protrgovano je svega 2,5 milijuna kuna, a indeksi su drugi dan zaredom zaključili u zelenom

Indeks CROBEX je s rastom od 0,5 posto zaključio na 1.769,8 bodova, što je njegov najveći dnevni rast u posljednja tri tjedna te najviša razina u zadnja tri mjeseca.

Uži indeks CROBEX10 je ojačao 0,4 posto na 1.029,3 bodova, dok je širi tržišni indeks CROBEXplus zaključio s porastom od 0,6 posto. Svi sektorski indeksi su također zaključili s pozitivnim predznakom, a najviše je profitirao indeks transportnog sektora, s rastom od 2,4 posto.

Niti jedno izdanje nije ostvarilo više od pola milijuna kuna prometa, a najviše se trgovalo dionicama Arena Hospitality Grupe, koje su na prometu od 414 tisuća kuna ojačale 1,2 posto. Aktivne su bile dionice još jednog hotelijera, Valamar Riviere, čija je cijena oslabila 0,9 posto na prometu od 393 tisuće kuna.

Od aktivnijih izdanja, titulu dobitnika dana je pokupila dionica Atlantske plovidbe, koja je uzletjela 4,9 posto, a dobre izvedbe su imale i dionice Auto Hrvatske te povlaštene dionice Adrisa, čije su cijene porasle redom 2,1 posto i 1 posto.

Na strani gubitnika, dionice Ericsson Nikola Tesle su izgubile 1 posto na vrijednosti, dok su dionice Podravke oslabile 0,3 posto.

Dobitnik dana Atlantska plovidba +4,85% 324,00

Gubitnik dana Končar D&ST -2,06% 950,00

CROBEX +0,50% 1.769,76

Više o kretanjima na tržištu kapitala pročitajte OVDJE.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!