odgođena zbog pandemije

Skupština Dukata odlučivat će i o prijedlogu dividende od 20 kuna iz dobiti iz 2007.

09.06.2020 u 21:31

Bionic
Reading

Dukat je u utorak putem Zagrebačke burze objavio poziv za glavnu skupštinu, koja se treba održati 24. srpnja, a na kojoj će dioničari odlučivati i o prijedlogu isplate dividende od 20 kuna, i to iz dijela zadržane dobiti iz 2007. godine

Takav se prijedlog trebao naći i na skupštini koja je bila sazvana za 28. travnja, ali je tjedan dana prije toga datuma (21. travnja) otkazana zbog epidemije koronavirusa, odnosno mjera Stožera civilne zaštite za prevenciju koronavirusa.

I za tu je skupštinu, kao i u danas objavljenom pozivu za novu skupštinu 24. srpnja, predloženo da se prošlogodišnja neto dobit Dukata d.d. u iznosu od 28,4 milijuna kuna rasporedi u zadržanu dobit.

Direktori i Nadzorni odbor i ranije, a i sada predlažu da se dioničarima isplati dividende u iznosu od 20 kuna po dionici, i to iz dijela zadržane dobiti iz 2007. godine u iznosu od 60 milijuna kuna.

Prihvate li dioničari taj prijedlog, pravo na dividendu imali bi dioničari upisani u registar Središnjeg klirinško depozitarnog društva na dan 31. srpnja, a dividenda bi se isplatila 20. kolovoza, proizlazi iz poziva za glavnu skupštinu Dukata, članice Lactalis grupe.