U RUJNU POPRAVNI

Skupština dioničara Varteksa bez kvoruma

23.07.2010 u 13:40

Bionic
Reading

'Želim vam dobar dan i odmah vas obavještavam da se skupština neće održati jer se nisu odazvali svi koji su se prijavili', rekao je Stjepan Igrec, predsjednik Skupštine Varteksa i najveći privatni dioničar kompanije, nakon dvadesetak minuta čekanja predstavnika prijavljenih dioničara

Na skupštini Varteksa pojavili su se samo predstavnici Udruženja malih dioničara, koje drži 17,18 posto temeljnog kapitala, zatim Karlovačke banke koja ima 9,19 posto dionica te Fima Global sa 1,07 posto temeljnog kapitala. Iako prijavljen, nije došao predstavnik Validusa koji ima 6,04 posto dionica, čijim bi dolaskom bio osiguran kvorum od 30 posto temeljnog kapitala.

'Naravno da postoji određena neugodnost zbog neodržavanja skupštine, no to neće ničim utjecati na poslovanje. Normalno nastavljamo poslovanje, kao i ESOP. Budući da se skupštine mogu sukladno zakonu održati do kraja rujna, za tada ćemo ponovno sazvati skupštinu i sve pripremiti', rekao je Zoran Košćec, predsjednik uprave, napominjući da mu nije poznato je li se ikada prije dogodilo da skupština kompanije nije održana zbog nedostatka kvoruma.

Da se znalo da neće biti kvoruma, kako je dodao, ne bi se skupština ni zakazivala. 'No dogodio se tehnički problem. Velike su vrućine, tu je i sezona godišnjih odmora, pa nisu došli predstavnici iz Zagreba', rekao je Košćec, ispričavajući se zbog svega uime uprave i Varteksa okupljenim u hotelu Turist gdje je priređen domjenak.