MATIJAŠEVIĆ UPOZORIO

Sindikati o Agrokoru: Država mora zaštititi interes radnika

31.03.2017 u 11:00

Bionic
Reading

Hrvatska udruga radničkih sindikata, zbog situacije u Agrokoru, poziva sudionike dogovora i politički vrh na zaštitu radnih mjesta i nacionalnih interesa za očuvanje poljoprivredno-prehrambene industrije te bolje korištenje prirodnih potencijala

'U tom smislu, podržavamo donošenje odluka i propisa koji bi pridonijeli ostvarenju nacionalnih prioriteta u nastaloj situaciji', navodi se u petak u priopćenju tog sindikata, koje je potpisao njegov predsjednik Ozren Matijašević.

U priopćenju se podsjeća na značenje koncerna Agrokor za cjelokupno gospodarstvo, a posebno za sredine u kojima djeluju poljoprivredno-prehrambene komponente koncerna.

'Zato bi bilo iznimno važno prirodne resurse i zemljišta tih kompanija zadržati u domaćem vlasništvu, čime bismo umanjili rizik izloženosti tržišnim špekulantima i nepouzdanim proizvodima iz uvoza', navodi se u priopćenju.

Ističe se i da će u cijeloj situaciji vezanoj uz Agrokor biti važno da hrvatsko tržište rada ne doživi potrese koji mogu uzrokovati produbljivanje socijalnih problema i pad standarda građana.

'Kratko i jasno, od Vlade očekujemo da na primjeru Agrokora pokaže da je sposobna zaštititi interese radnika i gospodarstva, odnosno da djeluje u skladu s nacionalnim interesima', zaključuje se u priopćenju.