ukorio Ionity

Šefu Volkswagena prisjeo ljetni odmor u Italiji pa je burno reagirao na društvenim mrežama, a evo i zašto

07.08.2021 u 15:36

Bionic
Reading

Za Herberta Diessa, prvog čovjeka Volkswagena, napuniti baterije njegovog električnog automobila bio je na više razina zahtjevan poduhvat, zbog čega je burno reagirao na društvenim mrežama

Glavni izvršni direktor VW-a u četvrtak je na društvenim mrežama ukorio Ionity GmbH, poduzeće za punjenje koje je u vlasništvu Volkswagena, zbog žalosnog iskustva u vožnji električnim automobilom ID.3 na ljetno odredište u Italiji. Diess je rekao da je imao problema s pronalaskom punionice za električne automobile uz prijevoj Brenner koji povezuje Austriju s Italijom.

"Pa sam se nastavio voziti do Trenta", objavio je Diess na LinkedInu, prije nego što je opisao punionicu Ionity koju je pronašao u gradu na sjeveru Italije.

“Nema WC-a, nema kave, nema usluge/slomljeno je mjesto za punjenje, tužno stanje stvari. Bilo je to sve samo ne vrhunsko iskustvo punjenja, IONITY! ”

Zajedničko ulaganje koje su 2016. godine osnovali VW, Daimler AG, BMW AG i Ford Motor Co. predstavljeno je kao odgovor etabliranih proizvođača automobila na mrežu Supercharger Tesla Inc. Diessova kritika označava samo posljednju u nizu kritika jednog od dioničara Ionityja.

Herbert Diess predstavlja električni automobil ID.3 Izvor: EPA / Autor: RONALD WITTEK

Silke Bagschick, voditeljica marketinga za brend VW, prošle je godine rekla da su cijene punjenja Ionityja previsoke. Audijev šef Markus Duesmann izjavio je u siječnju za novine Handelsblatt da Audi razmišlja o postavljanju vlastite infrastrukture za punjenje u velikim gradovima.

Nezadovoljstvo Ionityjem odražava stajalište njemačkih proizvođača automobila da infrastruktura za punjenje ostaje slaba karika u njihovim nastojanjima da sustignu Teslu. Nakon što se prošle godine prodaja električnih vozila u Europi utrostručila, tvrtke strahuju da bi dugi redovi na punionicama mogli odbiti potencijalne kupce.

  • +2
Herbert Diess Izvor: EPA / Autor: DAVID HECKER

Šef tvrtke Ionity Michael Hajesch rekao je u jednom intervjuu ranije ove godine da je kompanija u pregovorima s dioničarima o značajnom proširenju europske mreže kako bi išla u korak s rastućom prodajom. Glasnogovornica Ionityja nije bila odmah dostupna za komentar na Diessov post na LinkedInu.