BIVŠI ŠEF OGORČEN

Samodol: Linić ruši Hanfine presude!

02.10.2012 u 12:31

Bionic
Reading

Bivši šef Hanfe Ante Samodol smatra kako su čak tri Hanfina rješenja poništena zbog političkog pritiska ministra financija Slavka Linića

'Hanfa je, dok sam joj ja bio na čelu, uvela standard da svaka odluka mora biti utemeljena na dokazima. Sve što smo radili, radili smo po zakonu. Što se u međuvremenu osim političkih okolnosti promijenilo, volio bih i ja znati.

Ljudi na Upravnom sudu kao i u Hanfi isti su, pa sve ovo mogu tumačiti jedino promjenom političkih okolnosti. No ako je razlog tome upliv politike u pravosuđe, onda je to ne sumrak, nego mrak pravosuđa u Hrvatskoj', prokomentirao je bivši šef Hanfe Ante Samodol za Jutarnji list odluke o poništenjima čak tri rješenja ove institucije.

Samodol je otkrio u razgovoru za Jutarnji list da je ministar financija Slavko Linić 'već rekao kakve presude očekuje od sudova i kakva rješenja od Hanfe, pa onda ni on ne očekuje da će sud podržati prethodna Hanfina rješenja'.

Podsjetimo, tijekom godine Hanfa je izgubila sporove protiv Todorićeva Agrokora, Grada Opatije i posljednje, protiv Quaestusa Borislava Škegre, a Hanfino izvješće o radu u 2011. - odbijeno je.

'Gdje su sada udruge koje će stati protiv miješanja u rad pravosuđa?', zapitao se Ante Samodol