trgovanje dionicama

Samo jedan milijunaš na burzi

Bionic
Reading

Na krilima dobrih kvartalnih rezultata domaće tržište kapitala je u petak upisalo treći uzastopni dan rasta. CROBEX je ojačao 0,4 posto, dok je uži indeks CROBEX10 dobio 0,6 posto na vrijednosti. Likvidnost se zadržala na skromnoj ljetnoj razini, pa je tako protrgovano svega 4,7 milijuna kuna, što je najmanje u ovom tjednu

Svega je jedan milijunaš bio u redovnom trgovanju, i to je dionica Valamar Riviere koja je na 1,3 milijuna kuna prometa skočila 2,4 posto, u iščekivanju kvartalnih rezultata kompanije. Ostala izdanja su imala promete ispod milijun kuna, gdje još vrijedi izdvojiti dionicu AD Plastika, koja je u fokus došla nakon solidnih kvartalnih rezultata, te joj je cijena porasla 0,8 posto, pri nešto iznad 400 tisuća kuna prometa.

Dobitnik dana je ipak dionica Dalekovoda, koja je skočila 4,8 posto, nakon dva dana snažnog pada, te je po oscilacijama cijene u zadnjih nekoliko dana prvak po volatilnosti.

Solidnu cjenovnu izvedbu je imala i dionica Đuro Đaković Grupe sa plusom od 4,7 posto, dok sa strane gubitnika vrijedi izdvojiti dionice građevinskog sektora Ingru i Institut IGH s minusima od 10,2 posto i 5,3 posto, a značajan minus od 8,6 posto je upisala dionica Vira.

Dobitnik dana Dalekovod +4,75% 6,18

Gubitnik dana Ingra -10,22% 4,04

CROBEX +0,48% 1.927,89

Više o kretanjima na tržištu kapitala pročitajte OVDJE.