niskobudžetni letovi

Ryanair se širi u Španjolskoj, najavio pet novih baza

23.01.2024 u 13:18

Bionic
Reading

Irska niskobudžetna zrakoplovna kompanija Ryanair želi otvoriti pet novih baza u Španjolskoj i povećati broj putnika do kraja desetljeća za 40 posto, izjavio je izvršni direktor najveće članice grupe Ryanair DAC

Cilj je grupe povećati putnički promet prema Španjolskoj s prognoziranih 55 milijuna u ovoj godini na 77 milijuna, rekao je Eddie Wilson novinarima u ponedjeljak, upozorivši da su uvjet za ostvarivanje tog cilja konkurentne pristojbe španjolskih zračnih luka.

Prošli četvrtak španjolski ministar prometa Oscar Puente rekao je da je 4,09-postotno povećanje naknada operatora zračne luke Aena od ožujka „gotova stvar", naglasivši da će još uvijek biti niže nego u predpandemijskom razdoblju.

Wilson je pak izjavio da je Ryanair odlučio ulagati u Španjolsku jer su trebale biti podignute tek 2026/2027.

„Odluka o (podizanju - op. ur.) naknada za četiri posto treba, po našem miljenju, biti poništena, potrebni su poticaji u španjolskim regijama, to bi podiglo broj turista tijekom svih 12 mjeseci u godini, ne samo na plažama ili na obali”, dodao je Wilson.

Izvršni direktor grupe Michael O'Leary sastao se 12. siječnja sa španjolskim premijerom Pedrom Sanchezom, obećavši u sljedećih sedam godina pet milijardi eura ulaganja, napominje Reuters.