SLAMKA SPASA

Rusko-američka tvrtka zainteresirana za Dinu i Dioki

23.10.2013 u 09:50

Bionic
Reading

Mladen Janiška, stečajni upravitelj za Dinu i Dioki potvrdio je da 'interes postoji', o čemu će više govora u javnosti biti krajem idućeg tjedna. Radnici istovremeno osnivaju udrugu za naplatu dugova za otpremnine i zaostale, neisplaćene plaće

Dvjestotinjak radnika Diokija okupilo se jučer unutar pogona na Žitnjaku kako bi dogovorili svoje daljnje akcije od kojih, kažu, neće odustati.
Budući da odlaskom tvrtke u stečaj više neće biti sindikata i radničkog vijeća, odlučili su osnovati Udrugu radnika i bivših radnika Diokija, ukupno njih 460, pri čemu je potpis za učlanjivanje jučer dalo njih 170. Osnovni im je cilj i dalje se, kažu, boriti za deset milijuna eura, koliko im uprava tvrtke duguje za otpremnine i zaostale, neisplaćene plaće, piše Novi list

U međuvremenu, pojavile su se informacije o novom zainteresiranom stranom kupcu Dine i Diokija, navodno rusko-američkoj kompaniji koja, kako se jedino može čuti, raspolaže kapitalom od 300 milijardi dolara, a koja je spremna Dinu i Dioki kupiti za sto milijuna eura. Prva se njihova ponuda navodno odnosila samo za Dinu na Krku, za koju su bili spremni platiti 75 milijuna eura, dok su sada za 25 milijuna eura više spremni preuzeti i Dioki.

Mladen Janiška, stečajni upravitelj za Dinu i Dioki jučer nije želio govoriti o detaljima potvrdivši, međutim, kako 'interes postoji', o čemu će više govora u javnosti biti krajem idućeg tjedna.

Novi potencijalni ulagač, može se neslužbeno čuti unutar Dine i Diokija, ovih će dana navodno poslati svoje ljude da 'izvide' situaciju, a jesu li već stupili u kontakt i sa Vladom, nije poznato. Do radnika je, međutim, došla informacija prema kojoj je novi potencijalni ulagač njima spreman isplatiti zaostale plaće, ali ne i otpremnine.