GOLDMAN SACHS IZVISIO?

Rohatinski se vraća u Agrokor

Željko Rohatinski

Željko Rohatinski

Izvor: Pixsell / Autor: Zarko Basic/Pixsell

Iako je od službene smjene Željka Rohatinskog prošlo više od dva tjedna, dosad nije govorio o svojim budućim planovima. Novom listu potvrdio je da se vjerojatno vraća u Agrokor, iako ima i poslovnu ponudu iz Goldman Sachsa

'Naravno da 12 godina teškog posla ostavlja tragove na čovjeku, uključujući i njegove emocije. Tih 12 godina je bilo razdoblje u kojem sam nastojao u poslovnom smislu dati svoj maksimum, u kojem sam uspostavio i vrlo dobre međuljudske odnose kako u HNB-u tako i izvan njega. Zato je logično da odlazak s ove funkcije znači i prekid s jednim razdobljem i načinom života i rada. Što se tiče planova za budućnost, dobio sam nekoliko konkretnih međunarodnih i domaćih poslovnih ponuda. Imam mogućnost da se o njima konkretno izjasnim do 6. kolovoza kada mi prestaje radni odnos u HNB-u i izabrat ću onaj posao na kojem vjerujem da mogu pružiti najviše, uz uvjete rada koji su međunarodno konkurentni', kazao je u intervjuu Novom listu bivši guverner Željko Rohatinski koji ima pravo na plaću u HNB-u još godinu dana, no to, kaže, neće iskoristiti.

Rohatinski je potvrdio da je jedna ponuda i Agrokorova, koju će najvjerojatnije i prihvatiti.

'Istina, dobio sam poziv iz Goldman Sachsa da postanem član njihovog 'advisory boarda', što konkretno znači da budem njihov poslovni savjetnik za poslove koje obavljaju u srednjoj Europi i posebno u našoj regiji. Posao u Goldman Sachsu, a obavio sam konkretne razgovore s njihovim predstavnicima, nije posao u punom radnom vremenu, već posao koji se obavlja prema potrebi i koji na neki način može predstavljati dobru dopunu nekom drugom redovnom poslu, no ne i nešto što bi u cijelosti ispunilo moje radne kapacitete', rekao je Rohatinski, dodavši da postoji mogućnost da se zaposli na oba mjesta, no da će to prije svega ovisiti o poslodavcima.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi