ZAGREBAČKA BURZA

Rezultati kompanija u fokusu, brodari glavni dobitnici

tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Zvonimir Pandža/PIXSELL

Kraj tjedna je na domaćem tržištu kapitala obilježen priljevom velikog broja financijskih izvještaja kompanija, koji zbog sezone godišnjih odmora ipak nije doprinio većoj likvidnosti na burzi. Ukupno je u petak protrgovano 7,5 milijuna kuna, što je najviše u zadnja dva tjedna, ali ipak ispod prosjeka od početka godine, koji iznosi nekih 8,4 milijuna kuna dnevno

Indeksi su zaključili blago u crvenom, pri čemu je CROBEX pao 0,3 posto, dok je uži indeks CROBEX10 izgubio 0,6 posto na vrijednosti. Sektorske gubitnike je predvodio indeks građevinskog sektora s minusom od 1,7 posto, dok je snažnu izvedbu imao indeks transportnog sektora sa skokom od 2,9 posto.

U fokusu investitora je bila dionica Atlantske plovidbe koja je na 1,3 milijuna kuna prometa skočila gotovo 3 posto, na krilima snažnih kvartalnih rezultata. Nešto veću likvidnost bilježi i dionica HPB-a, koja je na 810 tisuća kuna prometa skočila 2,8 posto.

Titula dobitnika dana ide dionici Imperial Rivijere, koja je lansirana 27 posto u zeleno, na krilima vijesti o povećanju temeljnog kapitala kopanije ulogom u novcima i nekretnina od strane Allianz ZB-a i Valamar Riviere.

Dobar dan su imale i dionice Luke Ploče, čija je cijena zaključila dan s plusom od gotovo 15 posto na krilima dobrih rezultata, dok se na strani gubitnika izdvajaju dionice Instituta IGH sa oko 11 posto minusa.

Dobitnik dana: Imperial Riviera +27,46% 905,00

Gubitnik dana: Institut IGH -10,71% 100,00

CROBEX: -0,27% 1.948,31

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!