GRIJESI PROŠLOSTI

Ravnateljica Porezne nije sama naplatila 500 mil. kuna poreza

Nada Čavlović Smiljanec

Nada Čavlović Smiljanec

Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL

Šefica Porezne uprave Nada Čavlović Smiljanec optužila je bivšu HDZ-ovu vladu da je pogodovala nekim poreznim obveznicima i omogućavala im neplaćanje poreza pa je tako porezni dug narastao na 52 milijarde kuna. Na listi je poreznih neplatiša otprilike 102.000 tvrtki i fizičkih osoba koje duguju 30 milijardi kuna

No, N. Čavlović Smiljanec godinama je radila u Poreznoj upravi, i to uglavnom za HDZ-ove vlasti, na visokim dužnostima u Područnom uredu porezne uprave u Virovitici, piše Večernji list.

N. Čavlović Smiljanec je od 1994. do 1996. godine u toj upravi bila načelnica Odsjeka za zajedničke i opće poslove, od 1996. do 2001. godine bila je pomoćnica pročelnika, a od 2001. do 2008. godine imala je funkciju načelnice Odjela za utvrđivanje poreza i doprinosa. A prema listi srama koja je ovih dana objavljena, u Virovitičko-podravskoj županiji, u kojoj je punih 15 godina za naplatu poreza bila zadužena i sadašnja šefica Porezne uprave, ukupno je otprilike 500 milijuna kuna nenaplaćenih poreza.

Tako 76 tvrtki iz te županije duguje oko 126 milijuna kuna poreza i doprinosa, 3504 građana dužno je otprilike 289 milijuna kuna, a 263 fizičke osobe koje obavljaju djelatnost dužne su otprilike 86 milijuna kuna za poreze.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi