TRŽIŠTE KAPITALA

Rast CROBEX-a na skromnom prometu, Đuro Đaković dobitnik dana

Bionic
Reading

Trgovanje na domaćem tržištu kapitala se odvija u usporenom ljetnom ritmu, bez previše aktivnosti, usprkos iščekivanju kvartalnih rezultata kompanija. Oba ključna dionička indeksa CROBEX i CROBEX10 su ojačala 0,7 posto te su izuzev sektorskog indeksa turizma svi indeksi dan zaključili u zelenom, dok je spomenuti turistički indeks oslabio gotovo 1 posto

Likvidnost je bila skromna sa svega 3,8 milijuna kuna protrgovane vrijednosti, pri čemu je najlikvidnije izdanje bila dionica Atlantske plovidbe s 590 tisuća kuna prometa i rastom cijene od 1,6 posto. Po prometu slijedi dionica Podravke, s oko 420 tisuća kuna prometa, uz stagnaciju cijene.

Burzom su prevladavali dobitci, gdje titula dobitnika dana ide dionici Đuro Đaković Grupe sa skokom od 72 posto, što je njen treći uzastopni dan snažnog rasta. Od likvidnijih dobitnika možemo izdvojiti i dionice HTP Orebić i Tankersku Next Generation koje su ojačale 3,5 posto i 2,5 posto. Gubitnike možemo nabrojati na prste jedne ruke, gdje je najslabiji dan imala dionica Adriatic osiguranja koja je potonula 23 posto.

Dobitnik dana Đuro Đaković Grupa +72,41% 125,00

Gubitnik dana Adriatic osiguranje -23,27% 4220,00

CROBEX +0,67% 1.954,80